Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan yurt müjdesi: Yeni bir rekor olacak

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, GSB yurtlarıyla ilgili tv100'e değerlendirmelerde bulundu. Kasapoğlu, ikinci fazda da rekor kırılacağını belirterek, yeni fazzı önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan yurt müjdesi: Yeni bir rekor olacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, GSB yurtlarıyla ilgili tv100'e özel açıklamalarda bulundu. İlk fazda rekor kırıldığını anımsatan Kasapoğlu, ikinci fazla ilgili olarak, "Karşılama oranını ikinci fazla rekora taşıyacağız. Önümüzdeki günlerde ikinci fazzı da açıklayacağım." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, GSB yurtlarıyla ilgili tv100'e değerlendirmelerde bulundu. Kasapoğlu, ikinci fazda da rekor kırılacağını belirterek, yeni fazzı önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

Tüm sürecin Ankara'daki Yurt Koordinasyon Merkezinde yönetildiğini kaydeden Kasapoğlu, "Bizim 3 aşamamız var. Birincisi analiz, ikincisi planlama ve üçüncüsü uygulama. Tüm bu süreci yazılım mühendislerimizle ve veri analizdeki arkadaşlarımızla birlikte yönetiyoruz." dedi.

Çarşamba günü açıklanan birinci fazza ilişkin konuşan Bakan Kasapoğlu, birinci fazzın en başarılı şekilde tamamlandığını sözlerine ekledi.

"Tarihin en yüksek başvurusunu almamızla birlikte en yüksek yerleştirmesini de gerçekleştirdik." diyen Kasapoğlu, "Bu çok ama çok önemli bir başarı. Bu bir gurur tablosudur. Bu yüksek teveccüh nedeniyle değerli gençlere ve onların ailelerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"YENİ BİR REKORA TAŞIYACAĞIZ"

Kasapoğlu, Türkiye'nin yüksek öğrenim öğrenci altyapısı konusunda üst düzeyde olduğunu anımsatarak şunları söyledi:

"Her türlü erişebilirlik var, üniversite harçları yok. Bu apayrı bir başarı. Ama bununla birlikte öğrencilerin konaklamasına yönelik yurt alt yapısı hem kapasitesi ve hem de büyüklüğü hiç bir ülkeyle kıyaslanamayacak kadar mükemmel. 825 bin kapasiteyle dünyanın ilk ve tek altyapısına sahibiz."

Karşılama oranlarının Avrupa'da maksimum yüzde 25'lerde olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, bu oranın Türkiye'de yüzde 80'lerde olduğu bilgisini paylaşarak, "İkinci fazda bu oranı yeni bir rekora taşıyoruz. Önümüzdeki günlerde ikinci fazzı da açıklayacağım." dedi.

"BU KONUDA RAKİBİMİZ YOK"

Yurtların iliyle ilçesiyle ilmek ilmek dokunduğunu sözlerine ekleyen Kasapoğlu, tüm dataların harmanlanarak incelendiğini, yerleştirme süreçlerinin en uygun şekilde gençlere sunulduğunu aktardı.

"105 bin yeni yurt binamız var. Bulunduğumuz yer bunlardan bir tanesi" diyen Kasapoğlu, "Ankara'nın en eski yurtlarından birini yeniden modern şekilde inşa ettik. Bu konuda rakibimiz yok. Bizim burda sunduğumuz her imkan gençlerimizin mutluluğu için." dedi.

İkinci fazla yeni mekanlar da açılacağını ifade eden Kasapoğlu, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:

"Yeni altyapılar olacak. Bununla birlikte planlamamızı güncelliyoruz ihtiyaca göre. Her bir gün bu kapasite artarak, büyüyerek devam edecek. Her bir gencimizi bu çerçevede bu çatının altında buluşturma adına tüm imkanlarımızı ortaya koyacağız. Özel yurtlar konusunda istismarların önüne geçmek için kira düzenlemesine paralel olarak bir adım attık. Özel yurtlar bakanlığımızın kontrolünde."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin