Geçen ay günlük 1390 uçuş yapıldı. İstanbul Havalimanı Avrupa’daki en yoğun havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı, günlük ortalama 1390 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı konumuna yükseldi. Antalya Havalimanı ise günlük ortalama 813 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun 10. havalimanı sıralamasına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Geçen ay günlük 1390 uçuş yapıldı. İstanbul Havalimanı Avrupa’daki en yoğun havalimanı oldu

EUROCONTROL tarafından 17 Kasım 2023 tarihinde yayınlanan Hava Trafik Operasyonları Ekim - 2023 Raporu’ndaki istatistiklere göre Ankara ACC, Ekim ayında günlük ortalama 4453 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun 4. ACC oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün internet sitesinden paylaştığı bilgiye göre Ekim ayında THY A.O. günlük ortalama 1.454 uçuş ile en fazla uçuş gerçekleştiren 3. hava yolu şirketi oldu.

Pegasus (PGSUS) Hava Taşımacılığı A.Ş.ise günlük ortalama 508 uçuş (12.) ile Avrupa’da en fazla uçuş gerçekleştiren 20 hava yolu şirketi arasında yer aldı. İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1.390 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanı oldu. Antalya Havalimanı günlük ortalama 813 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun 10. havalimanı oldu.

İSTANBUL HAVALİMANI HAKKINDA

İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın önemli havalimanlarından biridir. 2018 yılında faaliyete geçen bu modern tesis, İstanbul'un küresel hava trafiğindeki rolünü güçlendirmiş ve stratejik konumuyla dikkat çekmiştir. İstanbul Havalimanı, geniş terminal alanları, modern altyapısı ve yüksek kapasitesi ile hem iç hatlarda hem de uluslararası uçuşlarda önemli bir merkez haline gelmiştir.

İstanbul Havalimanı, çeşitli hava yollarına hizmet vererek, dünya genelindeki birçok destinasyona bağlantı sağlamaktadır. Bu havalimanı, yolcu konforu, güvenlik standartları ve teknolojik alt yapısıyla da öne çıkmaktadır, aynı zamanda sürdürülebilirlik prensiplerine önem veren bir çevre politikasına da sahiptir.

İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin küresel ölçekteki hava taşımacılığındaki etkinliğini artıran önemli bir ulaşım merkezidir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin