İstanbul'da havada tehlikeli anlar. Uçaklar yakıt kritiğine girdi. Başka havalimanlarına yönlendirildi

İstanbul'da etkili olan yağışlar karayolu trafiğini kilitledi. Trafik yoğunluğu yüzde 90'lara çıktı. Yağışlar hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. CB olarak adlandırılan Cumulonimbus bulutları nedeniyle İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atarken, yakıt kritiğine giren uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da havada tehlikeli anlar. Uçaklar yakıt kritiğine girdi. Başka havalimanlarına yönlendirildi

İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. CB olarak adlandırılan Cumulonimbus bulutları nedeniyle İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atarken, yakıt kritiğine giren uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi.

Meteorolojinin kuvvetli sağanak ve gök gürültü sağanak yağış uyarısının ardından İstanbul Havalimanı çevresinde etkili olan CB bulutları hava trafiğini olumsuz etkilemeye başladı. Elektrik yüklü bulutlar nedeniyle İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, kısa süreli rötarlar oluşmaya başladı. Bu arada tur atan uçaklarda oluşan yakıt kritiği durumunda olan uçaklar çevre havalimanlarına iniş yapmak zorunda kaldı.

İstanbul'da yağışlı havanın etkisiyle karayolllarında da trafik kilitlendi. Toplu taşıma araçları ve duraklarda kalabalıklar oluştu. Metrobüs hattındaki çalışma nedeniyle kapalı durakların olması da yoğunluğu artırdı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin