Gaziantep'te iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in hastaneden gelen ilk resmi... Gaziantep Valiliği 3 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Gaziantep'te iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 3 kişinin tutuklandığını açıkladı. 6 kişi gözaltına alınmıştı. 4 yaşındaki Asiye'nin sağlık durumu hakkında hastaneden açıklama yapıldı. Asiye'nin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyleyen başhekim Dr. Beyhan Tahmazoğlu, ilk geldiği ana göre genel durumunun daha iyi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in hastaneden gelen ilk resmi... Gaziantep Valiliği 3 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Gaziantep'in Beştepe Mahallesi'ndeki bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Hüseyin Ateş'in kızı Asiye, oyun oynarken 2 pitbull köpeğin saldırısına uğradı. Küçük Asiye’nin çığlıklarını duyanlar, yardıma koştu. Güçlükle kurtarılan Asiye Ateş, çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Asiye Ateş’in hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Olayın ardından pitbull köpekler, yakalanıp, barınağa götürüldü. Köpekleri besleyen 1'i kadın 3 kişi gözaltına alındı.

Yürütülen soruşturma kapsamında sitenin güvenlik görevlisi ile 2 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürdüğü bildirildi.

Gözaltına alınanlardan 3 kişi tutuklandı.

Savcılıktan şu açıklama yapıldı:

Gaziantep'te iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in hastaneden gelen ilk resmi... Gaziantep Valiliği 3 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir sitenin bahçesindeki basketbol sahasında oyun oynarken 2 tane pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in ailesini hastanede ziyaret etti. Şahin’e hastane ziyaretinde Başhekim Beyhan Tahmazoğlu ile doktorlar eşlik etti.

ATEŞ: BENİM DEĞİL BAŞKASININ KIZI DA OLABİLİRDİ

Başkan Şahin, talihsiz kızın babası Hüseyin Ateş, halası Hatice Öztürk ve amcası Cuma Ateş ile bir süre sohbet ederek moral verdi. Baba Hüseyin Ateş ziyaret esnasında Şahin’e, “Bu hayvanları besleyen sitenin kendi yöneticisidir. Bu sitede oturan kişiler ona emanettir. Bu benim değil de başkasının kızı da olabilirdi. İdareciler hepsi bizimle tek tek ilgilendi, Allah hepsinden razı olsun. Biz adalete güveniyoruz” dedi.

ŞAHİN: CANIMIZ YANIYOR, MÜSAADE EDEMEYİZ

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Şahin, tehlike arz eden hayvanların insanların bulunduğu yerlerde beslenilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Asiye kızımızı ziyarete geldik. Ailesiyle konuştuk. Başhekimimizden sağlık durumu ile ilgili bilgi aldık. Şuanda yoğun bakımda ve hızlı bir şekilde iyileşme sürecine girdi. İlk 5 gün çok önemlidir. İnşallah bu 5 günde güzel haber alacağız. Suç olmasına rağmen şehrin merkezinde 400 kişinin yaşadığı sitenin içerisinde bu hayvan yönetici tarafından besleniyor. 153 numaralı hattımız üzerinden tehlikeli hayvan besleyen kişiler var ise hemen bize bildirsinler. Bizim bu hayvanları rehabilite edecek, kısırlaştıracak sistemimiz mevcuttur. Hiçbir tedbir almadan insana yakın yerlerde bir yöneticinin bunları beslemesinin sonucunu Asiye kızımızda yaşadık. Canımız yanıyor. Buna müsaade edemeyiz. Bunların bir daha yaşanmaması için tedbir almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

NELER OLMUŞTU?

'KÖPEKLER SİTEDE OTURAN 5 ŞAHISA AİT'

Gaziantep Valiliği konuya ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. Adli ve idari sürecin devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"İlimiz Şahinbey ilçesinde 22 Aralık 2021 günü saat: 14.30 sıralarında bir sitede oturan beş şahsa ait iki adet pitbull cinsi köpek, site çalışanının çocuğunu baş ve boğaz bölgesinden hayati tehlike oluşturacak şekilde yaralamıştır. Söz konusu yaralı çocuk, olayın ardından hastaneye sevk edilmiş olup, tedavisine devam edilmektedir. Olaya karışan iki köpek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir. Olayla ilgili 5 şüpheli ve site güvenlikçisi ile toplam 6 şahıs gözaltına alınmıştır. Adli ve idari süreç devam etmekte olup, yaralı çocuğun tedavisi ve sonrası Valiliğimiz tarafından takip edilecektir."

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gaziantep'te Asiye Ateş'in, site bahçesinde Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayarak, ağır yaralanmasının ardından gözaltına alınan 6 şüphelinin jandarmadaki sorgusu tamamlandı. İfade işlemleri biten 3'ü kadın 6 şüpheli, jandarma eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Dün ilk olarak Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ateş, durumunun ağırlaşması üzerine kentteki özel bir hastaneye sevk edildi. Hastane yönetimi sosyal medyada gündem olan kız çocuğunun sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Hastane Başhekimi Dr. Beyhan Tahmazoğlu, Asiye’nin hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek, ilk geldiği ana göre şuan ki durumunun daha iyi olduğunu açıkladı.

 “HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR”

Yoğun bakım servisinde tedavi gören Ateş’in önünde kritik 3-4 günlük bir sürecin olduğunu aktaran Tahmazoğlu, “Çocuğun hayati tehlikesi ve genel durumu dün daha kötüydü. Geldiğinde şuuru kapalıydı. Kafasında ve yüz bölgesinde saldırıya bağlı doku defektleri oluşmuştu. Hatta kemik dokuda, beyin bölgesinde ciddi derecede kemik defekti oluşmuştu. Beyin dokusunda ısırık izleri mevcuttu. Bir dizi ameliyat ve operasyon geçirdi. Şuanda da genel durumu daha iyi. Şuuru açık. Yani çocuk ilk durumuna göre çok daha iyi. Ancak çocuğun hayati tehlikesi ciddi manada devam ediyor. Çünkü enfekte yaralar var” dedi.

“YÜZ FELCİ VE İŞİTME KAYBI YÖNÜNDEN TAKİP EDİLMELİ”

Kız çocuğunun Estetik ve Beyin Cerrahi açısından yeni operasyonlar geçirebileceğini paylaşan Tahmazoğlu, “Daha sonraki süreci zaman gösterecek. Fakat hem kalıcı hasar yönünden hem hayati tehlike yönünden şuanda risk devam ediyor. Ense bölgesinde kemik dokuda kayıp var. Yoğunda bakımda yakın takipte tutacağız. Antibiyotik tedavisi alıyor. Hayati tehlikesi ciddi manada sürüyor. Özellikle sağ kulak bölgesinde tamamen kayba uğrayacak kısımlar var. Özellikle yüz felci ve işitme kaybı yönünden takip edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 'KÖPEĞİN BURNUNU YUMRUKLADIM'

Olayı görüp Asiye’nin yardımına koşan bina sakini Celal Aslan, yaşananları anlattı. Aslan, “Binadayken sesler duydum. Bina sakinleri panik halinde koşmaya başladılar. Ben de dışarı koştuğumda köpekler çocuğu saçından tutmuştu. Çocuğu kurtarmak için köpeğin burnunu yumrukladım. O esnada başka yapacak bir şey yoktu. Birkaç yumruk atıp çocuğu kurtardım. Sonra çocuğu hastaneye götürdüler, ekipler de köpekleri aldı" diye konuştu.

SAHİPLERİNE 60 BİN TL CEZA YAZILDI

Öte yandan olayın ardından gözaltına alınan 6 kişinin sorgulaması sürüyor. Şüpheliler arasında bulunan köpeklerin ismi açıklanmayan 2 sahibine Gaziantep Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü'nce 30'ar bin lira idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin