Gazeteciye fuhuştan gözaltı!

Tatilini geçirmek üzere Trabzon’a gelen Azeri uyruklu gazeteci Dürdane Hümbetova, müzik dinlemek için gittiği restoranda polis tarafından gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciye fuhuştan gözaltı!

Bakü’de yayınlanan Ülke gazetesinin redaktörü olan Hümbetova, önce gözaltı sebebini sordu, ardından görev yaptığı gazetenin kimliğini gösterdi. Polis, ‘fuhuş yapan kadınların bulunduğu bir restoranda bulunuyorsun’ diyerek gazeteciyi nezarete attı.



15 Kadınla Aynı Nezarette



Akşam saat 22.00 sıralarında gözaltına alınan ve saat 04.00 sıralarında 15’e yakın yabancı uyruklu kadın ile birlikte doktor kontrolünden geçirilmek üzere nezaretten çıkarılan bir çocuk annesi Dürdana Hümbetova, getirildiği sağlık ocağı önünde muayene yaptırılmadan serbest bırakıldı. Polisin suç unsuru bulamadığını belirterek serbest bıraktığı Hümbetova,  yasal haklarını sonuna kadar arayacağını söyledi.



“Yapılan Gururuma Dokundu”



6 saat kötü kokan kadınlarla aynı nezarette kaldığını belirten Hümbetova, “Bana yapılan hareket gururuma dokundu. Müzik dinlerken, restoranda giren polisler beni fuhuş yapmaktan gözaltına aldıklarını söylediler. Ben de kendilerini burada fuhuş olur mu dedim? Dinlemediler. Gazeteci olduğumu söyledim, anlamadılar. Fotoğraf çekeceğimi söyledim. Beni ‘kötü olur’ diye tehdit ettiler. Yapılanı ülkemin Cumhurbaşkanı ile paylaşacağım” dedi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin