Gazeteciler, günlerini buruk kutluyor

Basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler, günlerini buruk kutluyor

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.



Açıklamada işsiz gazetecilere dikkat çeken dernek, kaygılarını dile getirirken, işten çıkarmaları kınadı.



İşte, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu'nun yaptığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü açıklaması:



5953 sayılı Basın İş Yasası’nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Günü’nü  yüzlerce gazeteci yine işsiz olarak karşılıyor.  

           

Yeni yıla girerken başlayan ve hala devam eden işten çıkarmaların, bir kıyıma dönüşmesini kaygı ile izliyor, yapılan uygulamayı kınıyoruz.

           

Dünyada gazetecilerin sahip olduğu haklar, yasalarla güvence altına alınırken, çalışma koşulları her geçen gün ileri giderken, ülkemizde adım adım geri gitmiş, gitmeye de devam etmektedir.

           

Bugün bir çok gazeteci, iş güvencesinden ve iş güvenliğinden yoksun şartlarda sosyal güvenlikten, toplu sözleşme hakkından, mahrum bir şekilde sendikasız veya yetkisiz sendikaların elinde ekmek kavgasını sürdürmektedir. Bu acı tablo karşısında gazeteci her geçen gün biraz daha ezilmektedir. Üstelik mağdur milyonların sesi olurken kendi sesini ise maalesef duyuramamaktadır.

 

Kamuoyunu bilgilendirmek adına görev yapan basın emekçileri, izledikleri toplumsal olaylarda, hem emniyet güçlerinin hem de göstericilerin ortak hedefi olmaktadır. Olaylar sırasında gazeteciler, hem fiziki, hem sözlü hakaretlere maruz kalmaktadır.

             

Kısacası biz gazeteciler, Gelecek 10 Ocak’ları, özgür haberciliğin tekrar hakim olduğu, bir Türkiye’de, tutuksuz ama sendikalı gazeteciler olarak tekrar bayram olarak kutlamak istiyoruz. Tüm meslektaşlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin