Gazeteciler, Davutoğlu'nun 'Beyaz Toros' açıklamasını konuşuyor

Davutoğlu'nun Beyaz Toros üzerinden yaptığı 90'lar açıklaması sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler, Davutoğlu'nun 'Beyaz Toros' açıklamasını konuşuyor

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan, Van mitinginde flaş bir çıkış geldi; Davutoğlu, "beyaz toros"tan bahsederek,  "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız" dedi.





"BEYAZ TOROS" NEYİ İFADE EDİYOR

Gazeteciler, Davutoğlu'nun 'Beyaz Toros' açıklamasını konuşuyor


"Beyaz toros", Türkiye gündemine 1990'lı yıllarda girdi. O dönemde, JİTEM'in "devriye aracı" olarak bilinen beyaz toros,, özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde işlenen faili meçhullerle ilişkilendirilen bir simge haline geldi. 











GAZETECİLER 'BEYAZ TOROS'A NE DEDİ?



Özgür Mumcu: "İktidarın boyunca o beyaz toroslardan birinin şoförü yargılanmamış, bugün biz gidersek beyaz toros gelir diyorsun. Beyaz Toros ,Gulyabani değil devletin kontrgerillasıydı. O devleti 13 sene yönettiniz. Nerede o kontrgerillanın hesabı?"



Bülent Keneş: "13 yıllık iktidarı sonrasında bir iktidar partisinin halkı hala "Beyaz Toros"la korkutması nasıl bir zavallılıktır! Acınacak haldeler!"



Uğur Gürses: "Kürtleri beyaz Toros'la 'terbiye etmeye' kalkışmak ne ayıp..."



Bülent Mumay: "Ya benim olursun, ya beyaz toros'un.."



Selami İnce: "Davutoğlu "biz gidersek Beyaz Toroslar gelir"diye korkutmuş.Beyaz Toros yargısız infaz demek.Abdülkadir Aksu,Cemil Çiçek o dönemi iyi bilir."



Alper Turgut: "AKP giderse, Beyaz Toros mu dolaşacakmış yine? Derin devlet, nostaljiye mi verecekmiş kendini? Sayın başbakan, öcüler de gelecek mi?"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin