Gazeteci yazar Mustafa Miyasoğlu hayatını kaybetti

Bir süredir Bağcılar’da özel bir hastanede tedavi gören gazeteci yaşama veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci yazar Mustafa Miyasoğlu hayatını kaybetti

Gazeteci ve yazar Mustafa Miyasoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.



Çeşitli gazetelerde yazılar kaleme alan Mustafa Miyasoğlu, bir süredir Bağcılar’da özel bir hastanede tedavi görüyordu. Miyasoğlu’nun bugün öğle saatlerinde vefat ettiği bildirildi. Miyasoğlu’nu geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ziyaret etmişti.



1946 yılında Kayseri'de doğan Miyasoğlu, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde okudu. On yıl liselerde öğretmenlik, 12 yıl da üniversitede okutmanlık yaptı. Bu arada, 1988-92 yılları arasında Pakistan'ın İslamabad şehrindeki yabancı diller enstitüsünde yardımcı profesör ünvanıyla görevlendirildi.



Mustafa Miyasoğlu'nun eserleri şöyle: 'Kaybolmuş Günler', 'Kalbimin Coğrafyası', 'Bir Aşk Serüveni', 'Dönemeç', 'Bir Gülü Andıkça', 'Pancur', 'Güzel Ölüm', 'Necip Fazıl Kısakürek', 'Asaf Halet Çelebi', 'Sanat ve Edebiyat Konuşmaları', 'Kültür Hayatımız', 'Ziya Osman Saba', 'Dede Korkut Kitabı', 'Roman Düşüncesi ve Türk Romanı', 'Kaybolmuş Günler', 'Devlet ve Zihniyet', 'Yollar ve İzler' ve 'Muhacir'. Cihan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin