Gazeteci Tolga Şardan hakkında verilen adli kontrol kararı kaldırıldı

T24 yazarı Tolga Şardan, yargıdaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak MİT'in Cumhurbaşkanlığı için rapor hazırladığına yönelik yazısı nedeniyle, "Dezenformasyon Yasası" gerekçe gösterilerek tutuklanmış ve bu karara yapılan itirazla birlikte yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Şardan hakkındaki adli kontrol kararı kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Tolga Şardan hakkında verilen adli kontrol kararı kaldırıldı
Sosyal Medya

Tolga Şardan 31 Ekim'de  yayımlanan “MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu ‘yargı raporu'nda neler var” başlıklı yazısı nedeniyle 1 Kasım'da gözaltına alınmıştı.

Evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan Şardan aynı gün nöbetçi mahkeme kararıyla tutuklanmıştı.

Aynı gün adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Şardan'ın hukuki süreci hakkında yeni gelişme yaşandı.

ADLİ KONTROL ŞARTI KALDIRILDI

T24 haberine göre Dezenformasyon Yasası kapsamında, olağan koşullarda tutuklama gerektirmeyen, “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçu gerekçe gösterilerek tutuklanan Şardan'ın avukatları, 6 Kasım tarihinde İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği'ne itiraz dilekçesi sundu. Şardan aynı gün adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Şardan'ın avukatları Aslı Kazan ve Serdar Laçin, 13 Kasım'da verilen adli kontrol kararına itiraz etti. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi 24 Kasım'da adli kontrol şartının da kaldırılmasına karar verdi.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin