Gazeteci tehdit edildi, meslektaşları kınadı

TGS, yaptığı haberler nedeniyle hedef gösterilen gazeteci bir açıklama yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci tehdit edildi, meslektaşları kınadı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yayınladığı basın açıklamasında, Suriye'de yaşanan i savaşı takip eden gazetecilerin oraya yaşayan insanlar kadar zor şartlarda kaldığı belirtildi.



Türkiye'den giden gazetecilerin savaş alanında çalışmanın yanı sıra, hükümeti tavrı nedeniyle daha zor durumda kaldığının ve tehdit edildiğinin vurgulandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:



Suriye'de yüzbinlerce kişinin yaşamını kaybettiği, yine yüzbinlerce insanın göç ettiği savaş ortamı gazetecileri de birçok tehditle karşı karşıya bırakılıyor. Şimdiye kadar Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden haber yapmak için bölgeye giden çok sayıda gazeteci kaçırıldı, tutsak edildi, kurşunlara hedef oldu. Halen kaçırılan ve kendilerinden haber alınamayan meslektaşlarımız var. 



Ancak Suriye'de görev yapan Türkiye'den gazeteciler, sadece savaş alanlarında görev almanın risklerini yaşamıyorlar. Aynı zamanda Türkiye hükümetinin Suriye'de yaşanan savaşın doğrudan tarafı olması ve toplumu da bu noktada sürekli kutuplaştırması meslektaşlarımızı bir kat daha zor duruma sokuyor. 



Kutuplaşma nedeniyle, meslektaşlarımız yazdıkları nedeniyle de hedef haline geliyor. 



Son olarak meslektaşımız Ömer Ödemiş, yaptığı haberler nedeniyle bazı internet sitelerinde hedef gösteriliyor. Meslektaşımız Ödemiş, ölüm tehditleri aldığını belirtiyor. 



Tehditler bugüne kadar gazetecileri doğru bildiklerini yazmaktan geri tutamamıştır. Bundan sonra da tutmayacaktır. Ancak meslektaşımıza yönelik bizi de endişelendiren tehditler, hükümet ve İçişleri Bakanlığı tarafından da ciddiye alınmalı, arkasında güçler açığa çıkarılmalıdır. 



Başta Başbakan olmak üzere hükümet sözcüleri, hem iç hem de dış politikada kendilerini eleştiren, aksi yönde haber yapan gazetecilere yönelik söyleminden derhal vazgeçmelidir. Aksi halde yaşanacak her türlü olumsuzluğun sorumlusu hükümet olacaktır. 


Etiketler tgs suriye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin