Gazeteci Aliyev cinayetinde yeni gelişme!

Azerbaycanlı gazeteci Aliyev'i öldürmekten bir kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Aliyev cinayetinde yeni gelişme!

Azerbaycan’da gazeteci Rasim Aliyev, Kıbrıs temsilcisi Apollo Limassol’u yenen Azerbaycan futbol takımı Kabala kaptanı Cavid Hüseynov'un sahada Türkiye bayrağı açmasını eleştirmesinin ardından dövülerek öldürüldü. Savcılık soruşturmasında bir bir kişi tutuklandı.



bianet’e konuşan Azerbaycanlı gazeteci Arzu Geybullayeva, gazetecinin saldırıya uğradığı tarihin Aliyev’in çalıştığı Gazeteciler İçin Özgürlük ve Güvenlik Enstitüsü’nin (IRFS) kapatıldığı tarihe denk geldiğine dikkat çekti. 



Rasim Aliyev’in öldürülmesi



“Azerbaycanlı pek çok gazeteci gibi Aliyev de çok defa şiddete maruz kalmıştı” diyen Geybullayeva’nın aktarımına göre Rasim Aliyev’in başına gelenler şu şekilde:



Apollo Limassol-Kabala maçı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Hüseynov, Kıbrıslı bir gazetecinin “Neden Türkiye bayrağı açtınız” sorusuna elleriyle kaba bir hareket yaparak Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeş olduğu yönünde bir cevap verdi.



Bunun üzerine Aliyev, kendi Facebook hesabında, Hüseynov’u eleştirerek “Hüseynov'un nasıl davranacağını bilmediğini”, “Bizi Avrupa maçlarında temsil etmesini istemem” diye yazdı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin