Gazete Duvar'da neler oluyor? Gazetenin sahibi Vedat Zencir açıklama yaptı

Gazete Duvar'da 5 yıldır Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışan Ali Duran Topuz'un istifa etmesiyle birlikte, bazı gazeteciler de Topuz ile birlikte istifa kararı aldı. Herkes Gazete Duvar'de neler oluyor sorusunu sorarken, gazeteden de bir açıklama geldi. Açıklamayı And Yayıncılık adına Vedat Zencir yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazete Duvar'da neler oluyor? Gazetenin sahibi Vedat Zencir açıklama yaptı

5 yıl önce yayın hayatına başlayan GazeteDuvar adlı internet haber sitesinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz gazete ile yollarını ayırdı.

Topuz, istifasını sosyal medya üzerinden duyurdu. İstifasında, "Bir kişiye hakkım helal değil" demesi çok dikkat çekti.

Topuz'un ayrılığından sonra ‘Duvar English’ Genel Yayın Yönetmeni Cansu Çamlıbel ve gazete yazarı Bahadır Özgür, Şenay Aydemir ile Hakkı Özdal da gazetene ayrıldı.

Herkes gazetede ne oluyor sorusunu sorarken Gazete Duvar'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

GAZETE DUVAR'DAN AÇIKLAMA GELDİ.

Ne oluyor? Duvar kapanacak mı? Satılacak mı? Genel Yayın Yönetmeni neden görevden ayrıldı? Bundan sonra ne olacak? Duvar okurları ve çalışanlarından dün akşamdan bu yana böyle birçok soru geliyor.

Gazete Duvar beş yıl önce yayın hayatına başladığında, bugün geldiğimiz noktaya gelebileceğimize bizden başka kimse inanmıyordu. Gazete Duvar’ın bugünkü başarısı iyi gazeteciliğe duyulan inancın ve muazzam bir kolektif emeğin ürünü. Geride bıraktığımız son derece verimli beş yıl için başta Ali Topuz olmak üzere gazetenin tüm yazar ve çalışanlarının büyük rolü ve katkısı vardır.

Kurumlar zaman zaman değişim geçirerek yeni adımlar atmalıdır. Bu, geçmişi reddetmeyi değil, tersine, onu daha da ileri taşımayı amaçlamalıdır. Bu çaba, bazen yönetim ve organizasyon bakımından yeni kararlar alınmasını gerekli kılar.

Duvar’ın gerçekleri başarıyla ortaya koyan, bu nedenle de ona ciddi bir imaj ve değer kazandıran gazetecilik anlayışından taviz verilmesi, editoryal bağımsızlıktan vazgeçilmesi asla söz konusu değildir. Duvar tüm çalışanlarının ve okurlarının ümidi ve geleceğidir. Hepsinin emeğiyle ve özverisiyle bu günlere gelmiştir. Onun için de herkesin özenle koruması gereken bir kurumdur.

En baştan itibaren iyi gazeteciliğin kişilere değil ilkelere bağlılık temelinde mümkün olduğunu ve iyi gazetecilik ilkelerinin kurumsallaşması gerektiğini ısrarla savunduk. Gazete Duvar aynı iddiayı bugün de sürdürüyor. Okurlarımızın şimdiye kadar gösterdikleri ilgiye minnettarız ve gazetecilik adına daha iyisini yapma azmi içindeyiz. Kısa süre içinde Duvar kendisini yeni atılımlara hazırlayacak, ülkemizin ağır koşulları altında boğulmaya çalışılan gazetecilik mesleğinin güvenilir kalesi olmaya devam edecektir.

And Yayıncılık adına Vedat Zencir

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin