Galatasaray'da seçimi iptal ettiren üye Fırat Develioğlu kimdir?

Galatasaray'da genel kurul ve sonrasındaki süreç adeta kördüğüm bir hikayeye döndü. Sarı kırmızılı kulübün 26 Mart'ta başlayıp 25 saat süren ve 27 Mart sabahı sona eren Genel Kurul toplantısı 3. kez mahkemelik oldu.  İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, 30 Nisan 2022'de gerçekleşmesi beklenen Galatasaray Seçim Genel Kurulu toplantısının tedbiren durdurulmasına karar verdi. 

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'da seçimi iptal ettiren üye Fırat Develioğlu kimdir?

Avukat Fırat Develioğlu, Galatasaray Spor Kulübü Derneği hakkına Genel Kurul kararının iptali davası açtı. Develioğlu'nun İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu dava dilekçesinde davacı Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin 26 Mart 2022 tarihinde düzenlediği Olağan Genel Kurul Toplantısı ile 27 Mart 2022'de Genel Kurul Kararları'nın uygulandığı belirtildi. 

Mahkeme, Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin Yönetim Kurulu tarafından 23 Nisan 2022'de yapılacak Seçim Genel Kurulu Toplantısı'nda yeterli çoğunluk olmadığı takdirde 30 Nisan 2022'de yapılması öngörülen ikinci toplantının icrasının tedbiren durdurulmasına karar verdi.

GS TV'DEN GENEL KURUL YAYIN GÖRÜNTÜLERİ İSTENDİ

İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, GS TV'den Genel Kurul yayın görüntüleri, Genel Kurul'un toplantı tutanağı ve hazirun cetveli gibi belgelerin davalı kuruldan celbine karar verdi. Dilekçelerin karşılıklı verilmesinden sonra dosya üzerinden ön inceleme yapılmasına karar veren mahkeme, tarafların delilleri sunmalarının ardından ön inceleme duruşması yapılması takdirinde taraflara davetiye çıkarılmasına karar verdi. 

Selçuk Erdoğmuş da mahkemeye başvurdu

Sonrasında eski sicil kurulu başkanı Selçuk Erdoğmuş, İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada, Genel Kurul’da tüzük ve mevzuata aykırı davranışlar yaşandığından hareketle; toplantıda alınan tüm kararların iptalini ve bu yönde ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep etti.

Son dava Fırat Develioğlu'ndan

3. dava genel kurul üyesi Fırat Devilioğlu'ndan geldi. Devilioğlu 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da yapılacak seçim için ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebiyle dava açtı.

Galatasaray Kulübü de Fırat Devilioğlu'nun açtığı davaya müdahil olmak için harekete geçti. Şimdi mahkemenin vereceği karar bekleniyor.

Fırat Develioğlu kimdir?

Sözcü'de yer alan habere göre; Fırat Develioğlu, Adnan Oktar'ın bir dönem yanında yer almış ve örgütün tehdit-şantaj işlerini yapmıştır. Geçtiğimiz günlerde Adnan Oktar'a ve örgütüne operasyon düzenlenmiş çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Bu operasyon nedeniyle örgütle artık bağlantısı olmayan Fırat Develioğlu'nun hayatı da merak edilmeye başlandı. İşte Fırat Develioğlu hakkında merak edilenler...

Fırat Develioğlu, Adnan Oktar’ın örgütüne 1986 yılında dahil oldu. İşletme Yüksek Mühendisi olan Fırat Develioğlu, 2000 yılında Adnan Oktar ile ilgili polise verdiği ifadesiyle gündeme gelmişti. Fırat Develioğlu, Adnan Oktar’ın en çok güvendiği isimlerdendi. Bir dönem Adnan Oktar ile birlikte cezaevinde yattı. Develioğlu artık Adnan Oktar örgütü ile bir bağının kalmadığı söylüyor.

Galatasaray'da seçimi iptal ettiren üye Fırat Develioğlu kimdir? - Resim : 3

Kaynak: Ajansspor

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin