Futbolun en büyük şovu başlıyor. Hangi kanalda yayınlanacak?

Futbolun en büyük şovu olan Dünya Kupası başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Futbolun en büyük şovu başlıyor. Hangi kanalda yayınlanacak?

Uluslararası futbol arenasında nefeslerin tutulup beklendiği Dünya Kupası keyfi TRT ekranlarında başlıyor. 12 Haziran'da başlayacak ve bu yıl Brezilya’da oynanacak maçların Türkiye’de yayın hakkı sadece TRT’de olacak. 



32 takımla, 12 stadyumda 4 yılda bir 5 hafta oynanan milyarlarca euroluk bir prodüksiyon olan kupa, TRT1, TRT HD ve TRT Spor’da izleyicilerle olacak. Toplam 64 oyunu kapsayacak maçlar trtspor.com.tr ’den de izlenebilecek. 



5 hafta ve 64 oyun sonra Rio de Janeiro'da Maracana stadyumu’nda oynanacak finalle birlikte her şey 13 Temmuz'da sonuçlanıyor.



Dünya Kupası'nda ilk 15 güne 48 oyun sıkışıyor. Günün büyük maçlarını Avustralya, 2010'un ikincisi Hollanda ile oynayacağı maçla açacak. Ardından savunma şampiyonu İspanya ve Güney Amerika'nın en heyecan verici takımlarından biri olan Şili oynayacak ve son olarak da 6 gol çıkarabilecek bir maç olan Kamerun ve Hırvatistan  ekranlarda olacak. 



İlk kez oynayacak olanlar 



Eski Yugoslavya ülkelerinden biri ve 1995'ten bu yana sadece FIFA tarafından tanınan uluslararası takımlarla oynamış olan Bosna-Hersek, ilk kez Dünya Kupası'nda oynayacak. Ejderhalar elemelerde çığlık atıyordu, ancak Dünya Kupası'na yeni olan bir takım olarak karşılarında engeller bekliyor.



Son 5 turnuvada, ilk Dünya Kupası deneyimi olan 22 takımdan yalnızca 7'si ayakta kalabildi. O 22 takım, 23 galibiyet aldı, 8 kez berabere kaldı ve 47 kez yenildi. Ancak 1998 kupasında 3. sıraya oturan Hırvatistan ya da 2002'de grup etabında Fransa'yı yenen Senegal gibi sürprizler de oldu.                        



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin