FRANSIZ HABERCİLER REKLAMDA ´ÖLÜYÜ´ OYNADI

Fransa´da Ocak ayında başlayan reklam kampanyasında ülkenin ünlü habercileri ´basın özgürlüğü´ için rol aldı. Sarsıcı fotoğrafların yer aldığı kampanya büyük ilgi topladı. Peki ünlü Saatchi & Saatchi firması tarafından hazırlanan reklam afişlerinde neler var? Ve kampanyanın bundan sonraki hedefi ne?

Google Haberlere Abone ol
FRANSIZ HABERCİLER  REKLAMDA ´ÖLÜYÜ´ OYNADI

Saatchi & Saatchi'nin Fransa'daki şubesi tarafından hazırlanan reklam afişlerinde televizyon habercisi Christine Ockrent alnının ortasında bir kurşun deliğiyle bir koltukta ölü halde gösteriliyor.



Diğer afişte yine bir televizyon habercisi olan ve pazar haberlerini sunan Emmanuel Chain boğazı kesilmiş, popüler bir edebiyat programını sunan Guillaume Durand ise park yerinde aracının içinde 'öldürülmüş habercileri' canlandırıyor.



Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü için hazırlanan kampanyanın amacı gazetecilerin karşı karşıya olduğu tehlikelere dikkat çekmek ve basın özgürlüğüne vurgu yapmak.



"Kaybetmeden önce, basın özgürlüğü için mücadele verin" sloganının kullanıldığı afişlerin başarısı üzerine kampanyayı ABD'ye de taşımayı düşündüklerini açıklayan Saatchi & Saatchi'nin Yaratıcı Direktörü Bob Isherwood, "Afişleri gördüğüm anda etkilendim. Aynı kampanyayı Amerika'da Amerikalı gazetecilerle düzenlemememiz için hiçbir neden yok. Hatta dünyanın diğer ülkelerinde de. En kısa zamanda bu konuyu gündeme alacağız" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin