Formula 1 Japonya Grand Prix'inde yapılan ihmal Pierre Gasly'i çılgına çevirdi: Ölebilirdim!

Formula 1 Japonya Grand Prix'si olaylı başladı. Yağmur altında başlayan yarışta Carlos Sainz'ın ilk turdaki kazasının ardından araçlar güvenlik aracı ardında seyrederken piste giren forklift traktör büyük tehlikeye sebebiyet verdi.

Google Haberlere Abone ol
Formula 1 Japonya Grand Prix'inde yapılan ihmal Pierre Gasly'i çılgına çevirdi: Ölebilirdim!

Suzuka Pisti'nde koşulan Formula 1 Japonya Grand Prix'sinde büyük tehlike atlatıldı.

TSİ 08:00'da yağmur altında başlayan yarışın ilk turunda Ferrari pilotu Carlos Sainz kaza yaparak yarış dışı kaldı. Williams pilotu Albon da motor arızası sebebiyle yarışı bıraktı. Sebastian Vettel ve Guanyu Zhou gibi pilotlar da ilk turda spin atarak sıra kaybetti.

Kırmızı bayrak henüz çıkmamışken, araçlar güvenlik aracını takibe devam ederken Carlos Sainz'ın kaza yapan aracını pist dışına almak için piste giren traktör forklift diğer sürücüler için de tehlike arz etti.

Pierre Gasly, yağmur ve öndeki araçlardan gelen spreyin etkisiyle görüşün az olduğu piste giren traktör forkliftin hemen yanından geçti. Kırmızı bayrak sonrası pite dönen Gasly'nin çok sinirli olduğu görüldü.

Fransız sürücünün telsizden, "Bu ne saçmalık! Orada ölebilirdim." dediği duyuldu. McLaren'ın İngiliz pilotu Lando Norris ise yarışın durduğu anlarda bir tweet atarak; "Bu nasıl olur! Aynı durumdan yıllar önce bir canı kaybettik. Hayatımızı riske ediyoruz, özellikle böyle koşullarda. Yarışmak istiyoruz ama bu kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Etiketler formula 1
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin