FLAŞ! Yeni asgari ücret 17 bin TL. SGK uzmanı Özgür Erdursun net rakam verdi. 2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca çalışan 2024 yılında yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken SGK uzmanı Özgür Erdursun çok net bir rakam verdi ve bunun gereçkelerini açıkladı. Erdursun, memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kurlu vatandaşların da ne kadar zam alacağını tek tek açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Yeni asgari ücret 17 bin TL. SGK uzmanı Özgür Erdursun net rakam verdi. 2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Yaklaşık 16 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiren yeni yıl zamlarına sayılı günler kaldı. Ocak ayında TÜİK tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranının ardından zamlar kesinleşecek ve emekli aylıkları 6 aylık enflasyon farkı oranında artacak.

Beklentiler emekli maaş zamlarının %50’nin üzerinde olması yönünde, böylelikle 10 bin TL’nin üzerinde emekli maaşı almayı düşünen emeklilerin beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini MedyaTava TV’nin yayınına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı.

EMEKLİYE YÜZDE 40 MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 49

Erdursun, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefine göre yorum yapılabileceğini belirterek; enflasyon oranının %68 ön görüldüğünü yani ilk 6 aylık dönemde %19,77 olan enflasyon oranına göre,  son 6 aylık dönemde enflasyonun %40 olması gerektiğini, bu nedenle SSK VE BAĞKUR emeklilerine %40 oranında, devlet memurlarına ve devlet memuru emeklilerine ise, toplu sözleşmeyle kendilerine verilen %6 düşürülerek, 2024 toplu sözleşmeyle hak ettikleri %15 de eklenip, %49 oranında  zam yapılabileceğini söyledi .  

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

"Refah payı  %10 oranı eklenirse ve kök aylıklara göre zam yapılırsa; 4500 TL kök aylığı olan birinin zamlı maaşı 6750 TL olur ve yine 7500 TL’nin altında kalır" diyen Erdursun, bu durumda 7500 TL ’nin 10 bin TL’ ye tamamlanacağını söyledi.

Bu zamların emeklileri mutlu etmeyeceğini sözlerine ekleyen Özgür Erdursun,  "Maaş zamlarının ardından 7500TL olanların aylıkları 10bin TL’ye tamamlanırsa bu kişilere yapılan zam  %125 olur ancak 7500’den fazla maaş alacaklara da %40 zam yapılırsa, daha çok en düşük emekli aylığı alanların sayısını arttırılmış olur, bu da  yoksul sayısının daha çok artmasına neden olur" dedi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

MedyaTava TV’den İlke Özalp’in "Bu durumda intibak yasası gerçekleşmeyecek mi? sorusu üzerine; "Ben hükümetin intibaka yaklaşacağını düşünmüyorum ancak çözüm intibakta" cevabını verdi.

Asgari ücrete yapılacak zamların tasarruf amacıyla devlet tarafından alınan bir kararla yılda bir defaya indirilebileceğini düşünmediğini ifade eden  Erdursun, "Enflasyon düşerse asgari ücret zamları yılda bir kez yapılabilir" dedi.

Asgari ücret zammını %50 ‘nin üzerinde bekleyen Erdursun, zam sonrası asgari ücretin 17.103 TL olabileceğini açıkladı.

Bu şekilde zam planlanması yapılırsa asgari ücret ve emekli aylıkları arasında farkın çok açılacağını vurgulayan Erdursun, Bir ülkede refah düzeyi artmış ise o ülkede  asgari ücretli çalışan sayısı azalır.’ dedi.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin