FLAŞ! Kur Korumalı Mevduat sahipleri dikkat: Kaldırıldı. Merkez Bankası'ndan flaş Kur Korumalı Mevduat kararı: Asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı

Kur korumalı Mevduat sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir karar çıktı. Açıklama Merkez Bankası tarafından yapıldı. TCMB, Türk lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Kur Korumalı Mevduat sahipleri dikkat: Kaldırıldı. Merkez Bankası'ndan flaş Kur Korumalı Mevduat kararı: Asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yeni bir Kur Korumalı Mevduat (KKM) adımı geldi. Türk lirası dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı.

KKM'de asgari faiz oranı politika faizi olarak uygulanıyordu. Politika faizi yüzde 30 düzeyinde bulunuyor. Yapılan değişiklikle standart TL mevduat desteklenirken, KKM'ye verilen faiz cazip olmayacak.

DÜZENLEMELER DEVAM EDİYOR

TCMB, Türk lirası mevduatı cazip kılmak amacıyla bir dizi adım atmıştı.

Ağustos ayında menkul kıymet ve zorunlu karşılık uygulamalarında kur korumalı hesapların TL mevduata dahil olduğu TL payı rasyosu yürürlükten kaldırılarak yerine kur korumalı hesapları TL mevduat olarak dikkate almayan ve standart yerel para olan TL mevduatın toplam mevduat içindeki payını artırmayı hedefleyen yeni bir TL payı rasyosu getirilmişti.

Eylül ayında ise TL'ye geçişlerin hızlandığını gösteren veriler doğrultusunda gerçek kişiler için aylık yüzde 2 olarak belirlenen TL payı artış hedefi, yüzde 2,5'e yükseltilmişti. Ayrıca, TL'ye geçiş ve yenileme ile TL payı hesaplamalarında revizyona gidilmişti.

Öte yandan, kredi akışını rahatlatmak amacıyla, ihracat, yatırım ve KOBİ kredilerinde fatura muafiyet sınırı 50 bin TL'den 250 bin TL'ye çıkarılmıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin