FLAŞ! Katar ve İran'dan ABD'ye İsrail tepkisi: Artık yeter... İran savaşa girecek mi? Üst düzey isimden açıklama!

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar 18. gününe girdi. 18 gündür İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları da devam ediyor. ABD Başkanı Biden ise açık bir şekilde İsrail'i desteklediğini ifade etti. Katar ve İran'dan ise sert tepkiler geldi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Katar ve İran'dan ABD'ye İsrail tepkisi: Artık yeter... İran savaşa girecek mi? Üst düzey isimden açıklama!

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'de bir festivale düzenlediği saldırı resmen savaşa döndü. 18 gündür İsrail Gazze'ye saldırıyor. Ölü sayısı 5 bini geçti. ABD Başkanı Joe Biden İsrail- Hamas çatışmasında İsrail'i desteklediğini açıkça belirtti.

 

ARTIK YETER

İsrail ve ABD'ye İran ve Katar'dan tepki geldi. Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Thani "Artık yeter! İsrail’in sınırsız bir şekilde (insan) öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise, "Buradan Biden’a sesleniyorum. Riyakarlığına son ver. Seçim dönemi kampanyasında dünya için savunduğunuz insan hakları bu muydu?” çıkışını yaptı.

Abdullahiyan, İran'ın savaşın bölgeye yayılmasının taraftarı olmadığını söyleyerek, "Sivillerin, çocukların ve kadınların öldürülmesine devam edilmesi bölge halkı ve direnişin tahammülünü zorluyor. Bir kez daha tekrarlıyorum, bölge barut fıçısına dönmüş durumda. Bölgede her an kontrol dışı gelişmeler yaşanabilir. Bu nedenle geç olmadan özellikle ABD ve Siyonist rejimi uyarıyorum. Sivilleri, çocukları ve kadınlara yönelik saldırıları durdurmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin