FLAŞ! İstanbulluların dikkatine AFAD ve AKOM'dan uyarı geldi: Sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor

AFAD'dan İstanbullulara son dakika uyarısı geldi. Vatandaşların tedbirli olunması istendi. AFAD'ın ardından AKOM'dan da uyarı geldi. Yapılan açıklamada, fırtına ve yağışın saat 16.00'ya kadar etkili olacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! İstanbulluların dikkatine AFAD ve AKOM'dan uyarı geldi: Sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor
Arşiv

AFAD, pazar günü sağanak yağış ve fırtına beklenen 72 il için uyarı yaptı. Su baskınları, sel, yıldırım, heyelan gibi olaylara karşı dikkatli olunması istenmişti.

AFAD'dan İstanbullulara son dakika uyarısı da geldi. Vatandaşlara atılan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Meteoroloji'ye göre İstanbul'da bugün sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, çatı uçması ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun."

DÜN DE 72 İLE UYARI YAPILMIŞTI

AFAD dün de 81 il için uyarı yapmıştı. Uyarıda, "Valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halinde olup; gelen ihbarlara süratle müdahale edilmektedir. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" denilmişti. 

AKOM'DAN UYARI GELDİ

AFAD'ın ardından AKOM'dan da uyarı geldi. AKOM'dan yapılan açıklamada, "Gün içerisinde fırtına (60-100km/s) ile birlikte görülmesi beklenen yağışların Avrupa Yakası Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası genelinde öğle saatlerine (16:00) kadar etkili olmaya devam edeceği, ardından bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor" denildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin