FLAŞ! İmzalar atıldı, Ankara-İzmir arası 3 saate düşüyor. Ankara ile İzmir arasına Yüksek Hızlı Tren (YHT) geliyor, yol kısalıyor. Ankara-İzmir YHT projesi 42 ayda bitecek

Ankara-İzmir arasındak yapılacak olan elektrikli tren yolunda yeni gelişme. İmzalar atıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bünyesinde ERG UK & ERG Türkiye & SSB AG İş Ortaklığı tarafından üstlenilen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Projesi hayata geçiyor. Proje tamamlandığında Ankara-İzmir arası seyahat süresi 3 saate düşecek.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! İmzalar atıldı, Ankara-İzmir arası 3 saate düşüyor. Ankara ile İzmir arasına Yüksek Hızlı Tren (YHT) geliyor, yol kısalıyor. Ankara-İzmir YHT projesi 42 ayda bitecek

Ankara ile İzmir’i kesintisiz ve konforlu bir şekilde birbirine bağlayacak Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi'nin (AİYHT) 2,3 milyar dolarlık finansman teminine ilişkin imzalar atıldı.

Krediye ilişkin anlaşma 17 Aralık 2021 tarihinde 20'den fazla uluslararası bankanın katılımı ile imzalanmış olup; projenin ve sağlanan finansmanın resmi sunumu 17 Mart 2022 tarihinde Londra'da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve İngiltere Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan'ın katılımları "Birleşik Krallık – Türkiye Çevreci Finansman Konferansı" kapsamında yapıldı.

İngiltere Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan yaptığı açıklamada, "Türkiye, İngiltere için kritik bir ticaret ortağı. Bu yönden bakıldığında İngiltere'nin en büyük dış altyapı finansman anlaşmasının güçlü bir devamlılığa sahip olması gayet normal" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise anlaşmanın yeşil finansman yapısına sahip olacağını belirterek, "İngiltere ile uzun süredir devam eden güçlü işbirliğinden çok memnunuz ve bu birlikteliği ileride daha da güçlendirmeyi umuyoruz" dedi.

 

Sabah gazetesindeki habere göre Ankara ve İzmir Limanı arasında yapılacak elektrikli tren yolu için İngiltere, İsviçre, Avusturya ile İtalya'da faaliyet gösteren önemli kreditör kuruluşların sağladığı finansmanı Credit Suisse ve Standard Chartered bankaları yönetecek.

Proje için temin edilen finansmanın, İngiltere'nin tarihinde şimdiye kadar sağladığı en büyük altyapı ihracat finansmanı olması dikkat çekerken, bu durum Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olarak da teyid ediliyor.

FLAŞ! İmzalar atıldı, Ankara-İzmir arası 3 saate düşüyor. Ankara ile İzmir arasına Yüksek Hızlı Tren (YHT) geliyor, yol kısalıyor. Ankara-İzmir YHT projesi 42 ayda bitecek - Resim : 2

İSTİHDAM KAPISI OLACAK PROJE, 42 AYDA TAMAMLANACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bünyesinde ERG UK & ERG Türkiye & SSB AG İş Ortaklığı tarafından üstlenilen söz konusu Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Projesi tamamlandığında; Ankara - İzmir arası seyahat süresi 3 saate düşecek.

Projede ilk aşamada Ankara-Afyon arası hizmete açılacak. İkinci aşamada Afyon-Manisa arası kullanıma açılırken, üçüncü ve son etapta da Manisa-İzmir arasında YHT hizmet vermeye başlayacak.

Projenin 42 ayda tamamlanması hedeflenirken, yapım ve işletme aşamasında toplamda 22 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Etiketler yht
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin