FLAŞ! Emeklilerin maaş ödeme takvimi değişiyor mu? Hem Bakanlık hem de SGK açıklama yaptı. Emekli aylığı ödemeleriyle ilgili önemli duyuru

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren maaş ödemesiyle ilgili hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hem de SGK'dan açıklama geldi. Emeklilerin maaş ödemi takvimi değişiyor mu? Emekliler dikkat...

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Emeklilerin maaş ödeme takvimi değişiyor mu? Hem Bakanlık hem de SGK açıklama yaptı. Emekli aylığı ödemeleriyle ilgili önemli duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarının tarihinin değiştiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Emekli vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen ödeme takvimi doğrultusunda maaşlarını alacaklar.

SGK, maaş takviminin değiştiğine yönelik iddiaları yalanladı.

SGK'dan yapılan açıklamada, "7 Kasım 2023 tarihli, emekli maaşlarının değiştiğine ilişkin haberlerin bazı basın yayın organlarında yer almasıyla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Her ne kadar ilgili haber başlığında emekli maaş tarihlerinin değiştiğinden bahsedilse de emeklilerimizin aylık ödeme tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan emekli aylığı almakta olan vatandaşlarımız daha önceki aylarda olduğu gibi yine aynı günlerde aylıklarını almaya devam edeceklerdir.

Bu itibarla haber başlığında yer alan maaş günlerinin değiştiği ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır." denildi. 

SGK MAAŞLARIYLA İLGİLİ BAKANLIK DA AÇIKLAMA YAPTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "emeklilerin maaş tarihlerinin değiştiği" yönünde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan emekli aylığı almakta olan vatandaşlarımız daha önceki aylarda olduğu gibi yine aynı günlerde aylıklarını almaya devam edecektir. Bu itibarla haber başlığında yer alan maaş günlerinin değiştiği ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin