FLAŞ! Emekli maaşlarına 3 bin TL zam. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu emekliye zamda iki formül ortaya çıktı. En düşük emekli maaşına zam geliyor. Emekli maaşlarına seyyanen zam kapıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresinde emekli, memur ve memur emeklisi için kabine toplantısını işaret etmiş ve maaşlara düzeltme yapılabileceğini söylemişti. Gözler şimdi kabine toplantısına çevrilmişken Sabah gazetesi emekliye ne kadar zam verileceğiyle ilgili bir haber hazırladı ve iki formül üzerinde durdu.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Emekli maaşlarına 3 bin TL zam. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu emekliye zamda iki formül ortaya çıktı. En düşük emekli maaşına zam geliyor. Emekli maaşlarına seyyanen zam kapıda

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

Çok yoğun bir gündemin olacağı toplantının sonrasında yapılacak açıklama milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyor. Hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan "İlk kabine toplantısı sonrası açıklanacak" diyerek emeklilere zammın belli olacağını vurgulamıştı.

Erdoğan'ın başkanlık toplantıda emekli maaşlarına ilişkin yapılacak düzenleme masada olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda hazırladığı çalışma değerlendirilecek. Son hali verilecek düzenlemenin ayrıntılarının toplantı sonrası açıklanması bekleniyor.

NE KADAR ZAM VERİLECEK?

Sabah’ın yayınladığı habere göre, emekli zammı düzenlemeleri öncelikli gündem konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni emekli zammı düzenlemesi için harekete geçti.

Meclis’in yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte emekli zamlarına ilişkin yürütülen çalışmalar hız kazandı.

En düşük emekli maaşının bütçe çalışmalarının meyvelerini vermesiyle en geç Kasım ayında yeniden belirlenmesi bekleniyor. Emekli taban aylığının ara zam ile artmasıyla beraber Hazine desteği de yükselmiş olacak.

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLĞI NE KADAR OLACAK?

Emekliye verilmesi planlanan ek zam kapsamında iki farklı formül bulunuyor. İlk formüle göre yeni ekonomi adımının iyi gitmesi sonucunda ek zam verilecek. Bu noktada en düşük emekli maaşında taban aylıkların 10 bin TL olarak revize edilmesi en güçlü formül olarak dikkat çekiyor.

EMEKLİYE 2 BİN YADA 3 BİN TL ZAM

İkinci formül kapsamında ise seyyanen zam söz konusu. Bu noktada da tüm emeklilerin maaşlarına 2 bin ila 3 bin lira arasında zam verilmesi formülü bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin