Beklenen kabine toplantısı bugün yapılıyor. Erdoğan kongrede ilk kabine sonrası zammı açıklayacağım demişti: Emeklilerin beklediği kabine toplantısı bugün yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kongresinde yaptığı konuşmada "İlk kabine toplantısı sonrası açıklayacağız" ifadelerini kullanmıştı. Kongre sonrası kabine toplandı. Milyonlarca emeklinin gözü bu toplantıya çevrildi. Toplantının ana maddeleri arasında İsrail ve Filistin arasındaki gerginlik de olacak.

Google Haberlere Abone ol
Beklenen kabine toplantısı bugün yapılıyor. Erdoğan kongrede ilk kabine sonrası zammı açıklayacağım demişti: Emeklilerin beklediği kabine toplantısı bugün yapılıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Erdoğan başkanlığında toplandı.

Çok yoğun bir gündemin olacağı toplantının sonrasında yapılacak açıklama milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyor. Hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan "İlk kabine toplantısı sonrası açıklanacak" diyerek emeklilere zammın belli olacağını vurgulamıştı.

Erdoğan'ın başkanlık toplantıda emekli maaşlarına ilişkin yapılacak düzenleme masada olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda hazırladığı çalışma değerlendirilecek. Son hali verilecek düzenlemenin ayrıntılarının toplantı sonrası açıklanması bekleniyor.

ENFLASYON VE BÜTÇE

Kabine toplantısında ekonomideki gelişmeler de önemli gündem maddelerinden biri olacak. Enflasyon ve fahiş fiyatlara karşı alınan tedbirlerin yansımaları görüşülecek. Ayrıca 17 Ekim'de Meclis'e sunulacak 2024 Bütçesi üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.

TERÖRLE MÜCADELE VE İSRAİL

Terörle mücadele operasyonları kabine toplantısında görüşülecek en öncelikli gündem maddelerinden biri. Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatları ile bölgedeki durum değerlendirilecek.

Toplantıda görüşülecek bir diğer konu ise İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar. Bölgedeki son durum değerlendirilecek. Türkiye'nin atacağı diplomatik adımlar görüşülecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin