FLAŞ! Doğu Perinçek ile Ayhan Bİlgen arasında geçen konuşmayı açıkladı. Barış Yarkadaş, ikili arasında neler konuşulduğunu tv100 canlı yayınında anlattı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile HDP'den istifa eden Ayhan Bilgen'in bir araya gelip görüştüklerini açıklayan Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, tv100'de yine çok önemli açıklamalar yaptı. Bu görüşmenin ortaya çıkmasından sonra Bilgen'e yönelik sert eleştirilerin geldiğini belirten Yarkadaş, "Bu tepkilerden sonra partiyi bile kuramayacak" dedi. Yarkadaş, Perinçek ile Bilgen arasında geçen konuşmayı da canlı yayında açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Doğu Perinçek ile Ayhan Bİlgen arasında geçen konuşmayı açıkladı. Barış Yarkadaş, ikili arasında neler konuşulduğunu tv100 canlı yayınında anlattı

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, geçen hafta TV 100’de yayımlanan Sağlı Sollu programında ilginç bir kulis verdi. Yarkadaş, HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduğunu açıkladı. Yarkadaş, programda ayrıca "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne - İmralı tartışmasını açması belli bir stratejinin ürünü. HDP’nin üçe bölünmesi ve seçimlere güç kaybederek girmesi planlanıyor. Ancak HDP bölünmez… Bu boş bir çaba…" demişti.

HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in kurmak istediği partinin de HDP tabanı üzerinde etkili olmayacağını belirten Yarkadaş, “Bilgen’in arayışı sürüyor. Hatta geçen gün Doğu Perinçek’i de ziyaret etti, görüştüler. Ancak bunların tabanda bir etkisi olmaz” ifadelerini kullanmıştı.

 

Ayhan Bilgen doğrulamıştı

Öte yandan Yarkadaş'ın bu iddasından sonra Ayhan Bilgen Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu ve "Cezaevi sonrasında geçmiş olsun dileklerini ileten bazıları lider düzeyinde bir çok parti ile görüştüm.Siyasette yadırganması gereken görüşme değil görüşmemedir. "Düşman" savaş kavramıdır siyasette rakip olur. Kaldı ki savaşta bile barış için düşmanla görüşülür.Siyaset meydanını savaş alanına çevirirseniz ülke ve toplum kaybeder. Egemenler kazanır." demişti.

Yarkadaş'dan yeni  açıklama geldi

Konuyla ilgili açıklamkalarını tv100'de dünkü Sağlı Sollu programında devam ettiren Barış Yarkadaş, Doğu Perinçek ile Ayhan Bilgen arasında geçen konuşmaları açıkladı. Yarkadaş, "Ayhan Bilgen HDP ile terör örgütü PKK arasında var olduğu söylenen ilişkiden rahatsız olduğunu ve bu ithamları izleyeceği politikayla bitirebileceğini, Perinçek de iddialara gör e bunun gerçekleşemeyeceğini söyleyerek bir konuşma yapıyorlar." dedi.

İŞTE YARKADAŞ'IN O AÇIKLAMALARI

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin