HDP'den istifa eden Ayhan Bilgen ile bomba iddia. tv100'de flaş açıklamalar yapan gazeteci Barış Yarkadaş, Ayhan Bilgen'in Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştüğünü açıkladı

TV 100’deki Sağlı Sollu programında konuşan Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş, HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in Doğu Perinçek’le görüştüğünü söyledi. Yarkadaş’ın yanı sıra Gürkan Hacır, Metin Özkan ve Murat Özer’in de katıldığı programda HDP’nin kapatma davası da konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den istifa eden Ayhan Bilgen ile bomba iddia. tv100'de flaş açıklamalar yapan gazeteci Barış Yarkadaş, Ayhan Bilgen'in Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştüğünü açıkladı

TV 100’de yayımlanan Sağlı Sollu programında ilginç bir kulis verildi. Kerem Kırçuval’ın sunduğu programa katılan Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş, HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduğunu açıkladı.

Yarkadaş’ın yanı sıra Gürkan Hacır, Metin Özkan ve Murat Özer’in de katıldığı programda HDP’nin kapatma davası da konuşuldu.

Barış Yarkadaş programda özetle şunları söyledi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne - İmralı tartışmasını açması belli bir stratejinin ürünü. HDP’nin üçe bölünmesi ve seçimlere güç kaybederek girmesi planlanıyor. Ancak HDP bölünmez… Bu boş bir çaba…

HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in kurmak istediği partinin de HDP tabanı üzerinde etkili olmayacağını belirten Yarkadaş, “Bilgen’in arayışı sürüyor. Hatta geçen gün Doğu Perinçek’i de ziyaret etti, görüştüler. Ancak bunların tabanda bir etkisi olmaz” dedi.

 AYHAN BİLGEN'DEN AÇIKLAMA

Bilgen Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu. Bilgen, Perinçek görüşmesini yalanlamazken şu açıklamaları yaptı:

Cezaevi sonrasında geçmiş olsun dileklerini ileten bazıları lider düzeyinde bir çok parti ile görüştüm.Siyasette yadırganması gereken görüşme değil görüşmemedir.

"Düşman" savaş kavramıdır siyasette rakip olur.Kaldı ki savaşta bile barış için düşmanla görüşülür.Siyaset meydanını savaş alanına çevirirseniz ülke ve toplum kaybeder.Egemenler kazanır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin