FLAŞ! CHP kulislerinde bomba etkisi yaptı! Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB için kiminle görüştüğünü açıkladı

CHP içindeki değişim tartışmaları sürerken Yeniçağ gazetesinden bomba bir kulis bilgisi geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB adaylığı için Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştüğü bilgisi verildi. tv100 yazarı Barış Yarkadaş da Muharrem İnce ile görüştü ve bu iddiayı sorduktan sonra açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! CHP kulislerinde bomba etkisi yaptı! Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB için kiminle görüştüğünü açıkladı

Genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra CHP içindeki değişim tartışması sürerken, genel merkezin desteklediği Cemal Canpolat karşısında CHP İstanbul İl Başkanlığı yarışını değişimcilerin adayı Özgür Çelik kazanmıştı.

Şimdi gözler CHP'nin 4-5 Kasım'da yapacağı olağan kongrede...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel, genel başkanlık için yarışacaklar. CHP, bu kongreye doğru giderken Yeniçağ'dan çok önemli bir kulis bilgisi geldi.

İddiaya göre kemal Kılıçodaroğlu İBB Başkanlığı adaylığı için Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştü....

İŞTE YENİÇAĞ'DAKİ O İDDİA

Büyük Kurultaya hazırlanan CHP’de dengeleri değiştirecek bir hamle parti kulislerine bomba gibi düştü. Değişimcilerin kazandığı İstanbul kongresinden önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’na ilçe belediye başkan adaylarını kendisinin belirlemesini istediği ancak olumlu yanıt alamadığı öğrenildi.

İmamoğlu’nun isteğine sıcak bakmayan Kılıçdaroğlu’nun B planı olarak Muharrem İnce ile dirsek temasına geçtiği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde İnce ile görüştüğü ve İBB adaylığı için nabız yokladığı belirtildi. İnce ise aldığı teklif karşısında bekleme ve değerlendirme noktasında bulunuyor.

Diğer yandan, Kılıçdaroğlu’nun İnce’den üzerinde etkisinin olduğu delegelerden kendisi için destek istemesini de talep ettiği belirtildi.

CHP çevrelerinden edinilen bilgilere göre, kurultayda Kılıçdaroğlu koltuğunu korusa bile İmamoğlu’nun söz konusu isteğinde ısrarını sürdürmeye yönelik bir eğilimde olduğu aktarıldı.

Kılıçdaroğlu’nun ise kurultaydan zaferle çıkması durumunda, İmamoğlu’na karşı ilk adımının İnce’yi yuvaya döndürmek olacağı belirtildi.

MUHARREM İNCE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan konuyla ilgili olarak tv100 yazarı Barış Yarkadaş, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştüğünü duyurdu.

Yarkadaş, "Bir gazetede yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin görüştüğü iddiası üzerine İnce’yi aradım. İnce’ye haberde yer alan “İBB adaylığı için görüştüler” iddiasını sordum. Muharrem İnce “Sayın Kılıçdaroğlu ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Bu haber nereden çıktı; ben de şaşırdım. Keşke açıp bana sorsalardı. Dolayısıyla haberdeki iddialar doğru değil” ifadesini kullandı" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin