FLAŞ! Ailesi tarafından internette satılığa çıkarılan ve evlendirilen çocuk koruma altına alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2019 yılında babası Y.D tarafından fotoğrafı sosyal medya 'satılıktır' notuyla paylaşılan ve 17 yaşındaki O.K. ile evlendirilen 17 yaşındaki kız çocuğunun koruma altına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Ailesi tarafından internette satılığa çıkarılan ve evlendirilen çocuk koruma altına alındı

Ailesi tarafından internette 'satılığa çıkarılan' ve 'evlendirilen' çocuk koruma altına alındı.

Balıkesir'de, ailesinin onayıyla 17 yaşındaki O.K. ile evlendirilen, babası Y.D.'nin ise 2019'da sosyal medya hesabında, 'Bu kız satılıktır' yazısıyla fotoğrafını paylaştığı 17 yaşındaki D.K. devlet korumasına alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "bir babanın kızını internette satılığa çıkardığına" yönelik haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlığın sosyal medya hesabı Twitter'da yapılan açıklamada, D.K.'nin Kütahya'nın Simav ilçesindeki evinde inceleme yapıldığı ifade edilerek "Yapılan incelemeler neticesinde D.K. devlet korumasına alınmıştır" denildi.

Bakanlığın açıklamasının tamamı şöyle:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından haberlere konu olan D.K.'nin ikametinde incelemelerde bulunulmuştur. Yapılan incelemeler neticesinde D.K. devlet korumasına alınmıştır. Bakanlık olarak hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız. Kamoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin