FLAŞ açıklama... En düşük emekli aylığı 15 bin TL. Yüzde 25 zamma ilave 8 bin TL ek zam mı verilecek? SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan dikkat çeken paylaşım

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı TBMM'de görüşülmekte olan memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak olan zam oranında. Emeklilere yüzde 25 zam verilmiş ancak bu zam yetersiz bulunmuştu. Şimdi gözler TBMM'deki görüşmeye kilitlenmişken SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş bir emekli zammı paylaşımı geldi ve oran verildi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ açıklama... En düşük emekli aylığı 15 bin TL. Yüzde 25 zamma ilave 8 bin TL ek zam mı verilecek? SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan dikkat çeken paylaşım

TBMM Genel Kurulu'nda, memur emeklilerinin aylıklarında artış öngören düzenleme, yüzde 25 olarak kabul edildi.

Emekli Sandığı emeklileri, yılın 6 ayı için enflasyon farkı ile birlikte toplamda yüzde 25 zam alacak. Düzenleme temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Emekli maaş zammı ne olacak" başlıklı yazısında, emeklilere zamla ilgili maddenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la istişare edilmek üzere bugüne bırakıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli emekli zamlarını görüşmek için bugün 14.00'da bir araya geldi, fakat görüşme sonrasında bir açıklama yapılmadı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son olarak yaptığı açıklamada emeklilere verilen yüzde 25 zammı yetersiz bulmuş ve emekli vatandaşlara 8 bin liralık seyyanen zam önermişti.

Benzer bir açıklama da HÜDA PAR'dan gelmiş ve emeklilerin zam oranın yetersiz olduğu savunulmuştu.

İktidar cephesinden gelen açıklamalarda ise TBMM'de bugün görüşülecek olan emekli zammıyla ilgili olarak zam yapılabileceği yönünde sinyaller verilmişti.

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, emeklilere yapılacak zam oranıyla ilgili son dakika açıklaması gelmişti.

Emeklilerin zam oranı düzeltilecek mi sorusuna Güler şu cevabı vermişti:

Bize de çok sayıda itirazlar ve talepler geldi. Oransal manada beklentinin daha fazla olduğunu söylediler. Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var. Belli noktalarda tasarrufta bulunarak farklı kalemler oluşturulmak suretiyle fazla verilmesini biz de arzu ederiz. Çok ciddi bir çaba sarfedildi.

Bunların ekonomik büyüklüğü ve bütçeye getireceği yükle beraber. Bizim halihazırda ek bütçemiz vardı. Ek bütçe bugün kabul edildi. Orada yaklaşık 500 milyar TL'ye yakın harcamanın AFAD başkanlığımıza verildiğini görüyoruz. Yaklaşık 300 milyar TL'nin Hazine ve Maliye Bakanlığına verildiğini görüyoruz. Elbette bu manada bu gayreti ve çabayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde ekonomik imkanları artırma noktasında çabamız devam edecektir.

Peki emekli zammı ne kadar olacak?

TBMM'deki emekli zammı görüşmeleri sürerken SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan bir son dakika paylaşımı geldi.

Özgür Erdursun, "Kök aylığa 8.077₺ seyyanen zam+%25 zam yapılırsa en düşük emekli aylığı 15.000₺‘yi geçer! En düşük aylığa tamamamlanan emekli aylığı uygulaması biter!" açıklamasında bulundu. 

FLAŞ açıklama... En düşük emekli aylığı 15 bin TL. Yüzde 25 zamma ilave 8 bin TL ek zam mı verilecek? SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan dikkat çeken paylaşım

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin