FLAŞ! 2022 asgari ücret rakamı sızdı. İşte yeni asgari ücret. Milyonların beklediği yeni asgari ücret rakamı ekonomi kulislerinden sızdı. 2022 yılı asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücretle ilgili kabine cephesinden ve iş dünyasından çok önemli açıklamalar geliyor. Milyonlarca çalışanı umutlandıran bu açıklamalara göre 2022 yılında asgari ücretin iyi bir zam geleceği yönünde. Son yapılan açıklamalara göre asgari ücret ile ilgili son rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakında açıklayacak. Bununla ilgili açıklamayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yapmıştı. İşte kulislerden sızan bilgiye göre yeni asgari ücret rakamı belli oldu. İşte o oran.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! 2022 asgari ücret rakamı sızdı. İşte yeni asgari ücret. Milyonların beklediği yeni asgari ücret rakamı ekonomi kulislerinden sızdı. 2022 yılı asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili görüşmelerin 1 Aralık'ta başlayacağını duyurmuştu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inandığını söyledi. "Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız" demişti.

TÜRK-İŞ BAŞKANI: MİLLET GEÇİNMEKTE ZORLANIYOR

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplumu bir ay daha germenin anlamsız olacağını belirterek ayın 15'ine kadar bu görüşmelerin tamamlanması gerektiğini kaydetmişti. Atalay, şunları ifade etmişti: "Millet geçinmekte zorlanıyor. Bırakın bir ayı, 15 gün bile geçinemiyor. Pazardaki, marketteki tabloyu herkes biliyor. Bugün aldığını aynı fiyata yarın alamıyor. Yarın aldığını öbür gün alamıyor. Rakamları yaşayan herkes biliyor. Ben de biliyorum, ülkeyi yönetenler de biliyor. İşçi çok iyi biliyor. Onla evini döndürmeye çalışıyor. Pazar ve market raflarında 50 liraya aldığın, 10 gün sonra 70 lira oluyor. Bu tabloyu göz önüne alarak bize bir rakam getirsinler."

 

ÖZHASEKİ: ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Milyonların merakla beklediği asgari ücretle ilgili AK Parti'den dikkat çeken bir açıklama gelmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süresi gelmeden asgari ücretin ne olacağını açıklayacağını kaydetmişti.

Sandıklı Belediyesini ziyaret eden Özhaseki, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FLAŞ! 2022 asgari ücret rakamı sızdı. İşte yeni asgari ücret. Milyonların beklediği yeni asgari ücret rakamı ekonomi kulislerinden sızdı. 2022 yılı asgari ücret ne kadar olacak? - Resim : 2

2007 yılından bu yana Sandıklı'dan milletvekili çıkmadığını belirten gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, şu ifadeleri kullanmıştı: "Yerel yönetimlerden sorumlu olmak, belediye başkanlarının biraz da abisi gibi olmak, onların problemleri ile ilgilenmek ve sorunlarını takip etmek. Bir de seçim zamanı geldiğinde hangi belediye başkanı daha çalışkan, hangi belediye başkanı vatandaşa daha sempatik geliyor ve seviyor onu yoklamak. Buraya geldiğimde ben kendi açımdan bu işe baktım. Sağolsun Belediye Başkanımız ikinci defa adaylığını koyduğunda bizi mahcup etmedi. Sandıklı haklı da onu sevdi çalışkan ve gayretli bir arkadaşımız. Belediye başkanının bir ismi de o şehrin emini olmaktır. Güvenilen ve itimat edilen insanı olmaktır. Çünkü belediye başkanı buradaki vatandaşın temsilcisidir."

Asgari ücretli ile ilgili açıklamalarda bulunan Özhaseki, şu ifadeleri kullanmıştı: Cumhurbaşkanımızın net bir beyanatı var. O da hiçbir çalışanı, sabit ücretliyi, dar gelirliyi enflasyon karşısında zor durumda bırakmayacak.

Rakam belli oldu

Milyonlarca insanın gözü asgari ücret toplantısından çıkacak sonuçta. Asgari ücret 2022 yılında ne kadar olacak? Ekonomi kulislerinden alınan bilgiye göre hükümetin asgari ücret artış oranı aşağı yukarı belli oldu.

Milyonlarca insanın gözü asgari ücret toplantısından çıkacak sonuçta. Asgari ücret 2022 yılında ne kadar olacak? Ekonomi kulislerinden alınan bilgiye göre hükümetin asgari ücret artış oranı aşağı yukarı belli oldu.

Manşetebak haber sitesinin haberine göre hem sendika temsilcilerinden hem ekonomi basınından hem de hükümet kanadından 2022 yılı için açıklanacak asgari ücretle ilgili çeşitli öngörü istek ve tahminler dile getiriliyor. DİSK beklentisini 5 bin 200 lira açıklamışl, hükümete yakın bazı köşe yazarları da benzer rakamları dile getirmişti. 

Hükümetten sızan ve kulislere yansıyan son bilgilere göre asgari ücret için yapılacak zam oranı belli oldu. 2021 yılında 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenen asgari ücret 2022 yılında yaklaşık yüzde 41 artacak. Buna göre 2022 yılı asgari ücret yaklaşık olarak 3984 liraya yükselecek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin