Fethullah Gülen, medya operasyonunun ardından ilk kez açıklama yaptı

Cemaat medyasına düzenlenen operasyonların ardından Fethullah Gülen'den ilk mesaj geldi...

Google Haberlere Abone ol
Fethullah Gülen, medya operasyonunun ardından ilk kez açıklama yaptı

Adını Gülen Cemaati’ne veren Fethullah Gülen, harekete yakın Zaman gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubu’na yönelik dün sabahki (14 Aralık) polis operasyonundan sonra ilk mesajını Herkul.org sitesinde yayınlanan “Bamteli” sohbetinde verdi.



ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'nde yaşayan Gülen, kayıtta şu tespite yer veriyor: "Taşı delen suyun gücü değil, damlaların devam ve temâdîsidir. Onun için, doğru bildiğiniz, hususiyle Kur’an’ın ve Sünnet’in temel disiplinlerine uygun bulduğunuz yolda devam etmelisiniz”.



“Meseleyi ferdî irademize bağladığımız zaman..”



“Meseleyi sadece kendimize ve ferdî irademize bağladığımız zaman, işi daraltmış oluruz.. şart-ı âdî planında, bazı fiillere perde nevinden sebep olan iradeyi, Cenâb-ı Hakk’ın engin meşîet ve iradesi yerine koyma gibi -bağışlayın- bir küstahlığa düşmüş oluruz ki bu bir manada şirktir!..



“Yapılması gerekli olan işlerde meşveretten, ortak aklın engin dairesi içinde alınan karardan sonra iradenin hakkı verilmeli ama olup biten şeyler katiyen sadece insan iradesine verilmemeli. O’nsuz edemeyeceğimize kendimizi inandırmamız lazım. İster bilgi ufku ister strateji üretme ve isterse de yaptığımız işler adına her şeyi O’na vermemiz bir şükr-ü manevî sayılır. Cenâb-ı Hak, “Eğer şükrederseniz Ben de nimetimi artırırım; şayet nankörlük yaparsanız, biliniz ki azabım çok şiddetlidir!..” (İbrahim, 14/7) mealindeki fermanıyla, şükredenleri mükâfatlandıracağı vaadinde, küfrân-ı nimete düşenleri de cezalandıracağı tehdidinde bulunmuştur.



HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin