''Fenerbahçe ve Galatasaray maçları adeta birer savaş''

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Alex de Souza, futbol kariyerine dair uzun bir yazı ele aldı. Sao Paulo'da görev yapan Alex De Souza, The Players Tribune için bir mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol
''Fenerbahçe ve Galatasaray maçları adeta birer savaş''

Türk futbol tarihine damga vuran oyunculardan birisi olan Alex de Souza, The Players Tribune isimli internet sitesinde bir yazı kaleme aldı.

Futbolculuk, antrenörlük, Fenerbahçe günleri ve Galatasaray rekabetinden bahseden Alex de Souza, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

İşte Alex'in mektubundan önemli satır başları:

"Bugün bir antrenör ve eğitmen olarak, kariyerimde mutlu olduğum anları hatırlamayı seviyorum. Tıpkı İstanbul'da Fenerbahçe'nin futbolcusuyken yaşadığım yıllar gibi. Bütün bunlar, futbolda hayallerin kabuslardan daha fazla olduğunu bana hatırlatıyor."

"Türkiye'deki futbolun eşsiz olduğunu düşünüyorum ve başka hiçbir şeye benzemediğine eminim. Herkes kulübüne tutkuyla bağlı. Evet, Brezilya'dan daha kuvvetli bir tutku."

"Bana her zaman Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor taraftarı tarafından iyi davranıldı. Havaalanında, sokakta beni gören rakip takım taraftarları gelip benimle gayet hoş muhabbet ediyorlardı. Bu yüzden Türk halkına olan sevgimi hiçbir şey silemez."

"Kulüpten ayrıldığım gün evimin etrafını çeviren insanları hatırlıyorum. Duvarlardan atlayıp, evin bahçesine girip, kilometrelerce öteden her şey için teşekkür edip elimi sıkmaya gelen insanları unutmuyorum."

"Rekabet orada büyük. Fenerbahçe - Galatasaray maçları adeta birer savaş. Sen lig şampiyonu olabilirsin ama eğer rakibine kaybettiysen, tam bir şampiyonluk sayılmaz. Eğer her ikisi de şampiyon olmadıysa da tüm başarı ligi diğerinden üstte bitirmek üzerine." 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin