Fenerbahçe Beko, Zeljko Obradovic'in prensini transfer etti! Euroleague'de Yükselen Yıldız ödülünü kazanmıştı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, geçtiğimiz sezon Sırbistan temsilcisi Partizan forması giyen 22 yaşındaki oyun kurucu Yam Madar ile 2+1 yıllık anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe Beko, Zeljko Obradovic'in prensini transfer etti! Euroleague'de Yükselen Yıldız ödülünü kazanmıştı

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 22 yaşındaki Yam Madar'ın 2022-2023 sezonunda THY Avrupa Ligi'nde "Yükselen Yıldız" seçildiği hatırlatılarak, "Bu anlaşmanın kulübümüze ve Yam Madar’a hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Basketbola ülkesinin Hapoel Tel Aviv takımının altyapısında başlayan Yam Madar, son 2 sezonda Partizan ekibinde görev aldı. Genç basketbolcu, İsrail Milli Takımı'nın da formasını giyiyor.

BOOKER VE EDWARDS İLE YOLLAR AYRILDI

Fenerbahçe Beko'da ayrıca Devin Booker ve Carsen Edwards ile yollar ayrıldı. 

Devin Booker, geçen sezon THY Avrupa Ligi'ndeki 31 maçta 5,8 sayı, 3,3 ribaunt ve 1,1 asist ortalaması yakalarken, Basketbol Süper Ligi'ndeki 12 karşılaşmada ise 5,8 sayı 4,8 ribaunt, 1,5 asistlik katkı verdi.

Geçen sezon başında sarı-lacivertli takıma transfer olan Edwards, THY Avrupa Ligi'nde 34 maçta görev alırken 8 sayı, 1,3 ribaunt ve 1,1 asist ortalamalarıyla oynadı. ABD'li basketbolcu Süper Lig'de de çıktığı 20 maçta 13,2 sayı, ikişer ribaunt ve asist ortalamaları yakaladı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin