FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta. Mayıs ayı FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur yorumlar

FED faiz kararı piyasalar için kritik öneme sahip. Dolar ve altın başta olmak üzere piyasalar FED faiz kararı öncesi yön arayışına devam ediyor. FED, Amerika ekonomisindeki sorunlar nedeniyle geçtiğimiz yıldan beri faiz artırımına devam ediyor. Nisan ayının sonlarına gelinmesiyle gözler FED faiz kararına çevrildi. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Mayıs ayı FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur yorumlar.

Google Haberlere Abone ol
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta. Mayıs ayı FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur yorumlar

FED faiz kararı için geri sayım başladı. FED enflasyonu düşürmek için faiz artırımına devam ediyor. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Mayıs ayı FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur yorumlar.

Geçtiğimiz mart ayında yapılan toplantıda FED faizleri 25 baz puan artırarak 4,75-5.00 aralığına yükseltmişti. Son artışla beraber politika faizi 2007'den beri kaydedilen en yüksek aralığa çıktı.

FED son kararıyla beraber politika faizini son 9 toplantıda 475 baz puan artırdı. FED faiz artırımına devam ederken yetkililer bu politikanın bir süre daha devam edeceğini öngörüyor.

MAYIS AYI FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

Mayıs ayı FED faiz toplantısı 2-3 Mayıs'ta olacak. Toplantı sonucunun 3 Mayıs akşam saatlerinde FED Başkanı Jerome Powell tarafından açıklanması beklenecek.

FED FAİZ KARARININ DOLAR VE ALTINA ETKİSİ NEDİR?

FED'in faiz artırmasıyla enflasyonun azalması, yerel para biriminin diğer para birimlerine karşı değer kazanması ve ülkedeki dövizin artması hedefleniyor. Faiz artırımı hamlesiyle dolar özellikle gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine karşı değer kazanır. Doların değer kazanması paranın altından dolara akmasına neden olur. Böylelikle FED faiz artırımıyla dolar güçlenir, altın fiyatları geriler.

FED faizleri düşürürse dolar kısa ve orta vadede değer kaybeder. Doların değer kaybedeceğini düşünen yatırımcılar altın almaya başlar. Yani dolar düştükçe ons altın küresel piyasada yükselir. FED'in faiz indirme kararı alması altın fiyatları açısından pozitiftir.

2023 FED FAİZ TOPLANTISI TARİHLERİ

Yılın ilk FED faiz toplantısı 31 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde, ikincisi ise 21-22 Mart'ta yapıldı. Bir sonraki toplantının 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılması bekleniyor. İşte 2023 FED faiz toplantısı tarihleri tam liste:

 

Mayıs: 2-3 

Haziran: 13-14

Temmuz: 25-26

Eylül: 19-20

Ekim/Kasım: 31-1

Aralık: 12-13

Etiketler FED faiz toplantı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin