Fatih Terim Fonu bir dolandırıcılık. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ömer Gönül gündeme düşen olayı ilk kez yorumladı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ömer Gönül Türkiye'nin gündemine düşen ve birçok ünlü futbolcu ile iş insanının tuzağa düştüğü Fatih Terim Fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gönül, " SPK'ya tabi olmayan bir fon adı geçiyor. Burada aslında bir fon değil, bu bir dolandırıcılık" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim Fonu bir dolandırıcılık. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ömer Gönül gündeme düşen olayı ilk kez yorumladı

Türkiye'nin gündemine oturan Fatih Terim Fonu dolandırıcılığı ile ilgili Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül'den de yorum geldi. Birçok ünlü futbolcu ile iş insanının mağdur olduğu Fatih Terim Fonu’yla ilgili olarak Başkan Gönül, “Bu bir dolandırıcılık” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomim.com'da yer alan habere göre 80 maddelik torba teklifin Plan ve Bütçe Komisyon’undaki görüşmeleri sırasında milletvekilleri, futbolcuların parasını toplayan bankacının fon üzerinden dolandırıcılığın SPK mevzuatındaki durumunu sorması üzerine SPK Başkanı Gönül değerlendirmede bulundu. Başkan Gönül, "Söz konusu olayda bir dolandırıcılık olayı ve SPK'ya tabi olmayan bir fon adı geçiyor. Burada aslında bir fon değil, bu bir dolandırıcılık. Adının fon olması fon olarak lanse edilmesi bizim mevzuatımızdaki bir yeri kapsamıyor” diye konuştu.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin