Fatih Erbakan hükümete çağrıda bulundu: İncirlik Üssü kapatılsın

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazze'de devam eden saldırılar nedeniyle İsrail ve ABD'ye yaptırım uygulanması çağrısında bulundu. Erbakan istediği yaptırımları teker teker sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Erbakan hükümete çağrıda bulundu: İncirlik Üssü kapatılsın

Erbakan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın şehri Kudüs'ün yıllardır işgal altında tutulduğunu belirterek, İsrail rejiminin bugün de tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de apaçık bir insanlık suçuna imza attığını söyledi.
Erbakan, İsrail'in yıllardır orantısız güç kullandığını dile getirerek, "Gazze'deki olaylar karşısında uluslararası toplumun sessiz kalması, herhangi caydırıcı somut bir önlem alma yoluna gitmemesi, sadece konuşma ve kınamayla yetinmesi hatta başta Amerikan yönetimi olmak üzere işgalci rejime arka çıkılması maalesef işgalci rejimi daha da cesaretlendirmekte, mazlum Filistin halkını daha da yalnızlığa itmektedir. Filistin'in kurtuluşu bugün Türkiye'nin ayağa kalkmasına ve Türkiye'nin öncülüğünde kurulacak olan bir İslam birliğine bağlıdır." dedi.

İSTEDİĞİ YAPTIRIMLAR

Erbakan mutlaka yaptırım uygulanması gerektiğini ifade ederek, "İsrail'deki büyükelçi geri çağrılmalı, Ankara'daki İsrail büyükelçisi acilen geri gönderilmeli, Amerika'nın Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalı, petrol başta olmak üzere bütün stratejik maddelerin İslam ülkeleri tarafından Amerika ve İsrail'e satışı acilen durdurulmalıdır." çağrısında bulundu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin