Fatih Erbakan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ya başvurdu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan beklenen açıklamayı yaptı ve Cumhur İttifakı'na dahil olmayacaklarını açıkladı. Seçimlere müstakil olarak gireceklerini duyuran Erbakan, bu açıklamadan hemen sonra YSK'ya giderek Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Erbakan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ya başvurdu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan Cumhur İttifakı ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Seçime Cumhur İttifakı'na dahil olmadan müstakil olarak gireceğiz" ifadelerini kullandı.

Erbakan bu açıklamadan sonra cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ya başvuruda bulundu.

Partisi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nda “Cumhurbaşkanı Adaylığı” başvurusunda bulundu. Aziz milletimize hayırlı olsun!

ERBAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Adaylık başvurusundan sonra çıkışta açıklama yapan Erbakan, "Geldiğimiz noktada Yeniden Refah Partisi olarak milletvekilliği seçimlerine bütün bölgelerde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık. Yine 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz YSK'ya başvurumu yaptım. İnşallah ülkemiz için, milletimiz için ve bütün insanlık için bu adımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Erbakan, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda herhangi bir ittifaka dahil olup olmayacakları sorusuna, "Eğer ikinci tura kalırsa konuşulacak konular bunlar. Yine yetkili kurullarımızla, teşkilatlarımızla istişare ederek adım atarız" cevabını verdi.

Erbakan, Cumhur İttifakı’na katılmama sebeplerine yönelik soruyu, "Zamanı geldiğinde teferruatlı şekilde açıklarız. Şimdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz bu yönde karar aldık. Böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük. İnşallah hayırlı olur" diyerek yanıtladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin