Erbakan'dan Cumhur İttifakı açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan Cumhur İttifakı ile ilgili açıklama yaptı. Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Seçime Cumhur İttifakı'na dahil olmadan müstakil olarak gireceğiz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Erbakan'dan Cumhur İttifakı açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan Cumhur İttifakı ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhur İttifakı'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuyla ilgili kararını açıklıyor.

Erbakan'dan Cumhur İttifakı açıklaması

Erbakan yaptığı açıklamada, Necmettin Erbakan'ın başbakanlığı döneminde yaptıklarını anlattı. Erbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün Kıbrıs'ta Kıbrıs Türk Halkı. "Eğer Milli Görüş'ün, Erbakan hocanın bu dirayetli duruşu olmasaydı bugün kıbrısta 1 tane müslüman, 1 tane türk kalmayacaktı" diye dua ediyorlar."

"Milli Görüş belediyeciliğiyle yapılan efsane belediyecilik hizmetleri halen daha Belediyecilik dendiği zaman Milli Görüş'ün 89 ve 94'teki hizmetleri geliyor."

"Milletimize ve insanlığa en hayırlı hizmetleri gerçekleştirmiş olan Milli Görüş'ün erleri olarak aynı ruhla, aynı dava uğruna aynı heyecanla bugün de Yeniden Refah Partimiz yoluna devam etmektedir. Bu yürüyüşte partimiz kısa zamanda büyük mesafe almıştır. 81 il ve 900'den fazla ilçede teşkilatların kurulması, 81 ilde hanım ve gençlik teşkilatları, binlerce köy ve mahalle teşkilatları, 300 bin resmi üye ve ikisi de birbirinden muazzam 2 büyük kongre..."

"Partimizin 14 Mayıs seçimlerine çok ciddi bir güç olarak girdiğimizin göstergesidir. Bundan yıllar önce Erbakan hocamız vefat ettiğinde dedik ki, "Hocamız vefat etti diye film bitti zannetmeyin, film bitmedi yeni başlıyor" demiştik. İşte yeniden refah partimizin bugün gelmiş olduğu nokta bizleri haklı çıkarmıştır."

"50 yıllık Milli Görüş tecrübemizle yeniden iktidara geleceğiz."

"Milli Görüş davasının erleri olarak, 69'da Erbakan Hocamızın taşıdığı ruhla aynı heyecanla Yeniden Refah Partimiz yoluna devam etmektedir. Bu yürüyüşte Yeniden Refah Partimiz büyük mesafe almıştır" dedi.

"Yeniden Refah Partimiz, 14 Mayıs seçimlerine çok ciddi belirleyici bir güç olarak giriyor. 'Film bitmedi, daha yeni başlıyor' demiştik. İşte Yeniden Refah Partisi'nin geldiği nokta bizleri haklı çıkarmaktadır. Milli Görüş davası kıyamete kadar baki kalacaktır. Milli Görüş sancağı asla yere düşmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Erbakan, "İlk 100 günde bütün bakanlıklarda yapacağımız icraatlarımız hazır. Makam ve rakam için değil, Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır" diye konuştu.

"50 yıllık tecrübemizle yeniden iktidara geleceğiz" diyen Fatih Erbakan, "Bu milletin yüzünü yeniden Milli Görüşle güldüreceğiz. Son derece kapsamlı istişareler sonucunda 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimlerine ittifaka dahil olmadan girme kararı aldık" dedi.

Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuru

Öte yandan bu açıklamadan hemen sonra Yeniden Refah Partisi'nden bir paylaşım yapıldı ve yapılan paylaşımda "Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan “Cumhurbaşkanı Adaylığı” için Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na geldi." denildi.

Erbakan'dan Cumhur İttifakı açıklaması - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin