Fatih Altaylı tarif etti, Örsan Öymen'den paylaşım geldi. Örsan Öymen CHP Genel Başkanlığına aday mı olacak? Örsan Öymen kimdir?

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yarın CHP Genel Başkanlığına aday olması bekleniyor. Bu haberin ardından bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Gazeteci Fatih Altaylı yarın bir kişinin daha genel başkanlığa aday olacağını duyurdu. Altaylı'nın bu kulisinden sonra Örsan Öymen'in sosyal medyada yaptığı paylaşım dikkatleri çekti.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Altaylı tarif etti, Örsan Öymen'den paylaşım geldi. Örsan Öymen CHP Genel Başkanlığına aday mı olacak? Örsan Öymen kimdir?

CHP'de Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden sonra yaşanan 'Değişim' tartışmaları sürerken, gazeteci Fatih Altaylı'dan bomba bir kulis haber geldi.

Özgür Özel'in yarın genel başkan adaylığını ilan edeceğini duyurmasının ardından, CHP'de sürpriz bir isim daha Özgür Özel'le aynı gün genel başkan adaylığını ilan etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Gazeteci Fatih Altaylı, yarın CHP Grup Başkanı Özgür Özel'le birlikte bir kişinin daha adaylığını açıklayacağını ileri sürdü; ismini vermediği bu kişinin CHP geleneğinden geldiğini ve ailesinden başkalarının da genel başkanlık yaptığını dile getirdi.

 

Bahse konu ettiği kişinin ciddi şekilde hazırlandığını dile getiren Altaylı, şöyle devam etti:

'ŞU ANA KADAR SİYASET SAHNESİNDE GÖRMEDİK'

"Laf kalabalıklığı değil, doktrinler kaleme almış vaziyetteler. Nasıl bir şey yapmak istiyorlar, ne yapacaklar... Bir tür manifestoları da var ve yol haritaları da belli. Açıkçası çok beğendim. Toplumsal karşılığı olur mu, bilmiyorum. CHP buna yeşil ışık yakar mı, delegeler böyle bir şeyler yapar mı... Ama CHP'ye heyecanlı bir katkı yapacaktır kurultay sürecinde. Şu ana kadar da siyaset sahnesinde şahsen görmediğimiz bir kişilik. Yarın da onun adaylığını beklesinler diyorum ben."

ÖRSAN ÖYMEN'DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Altaylı'nın bu haberinden sonra akademisyen- gazeteci Örsan Öymen'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Öymen, paylaşımında 15 Eylül tarihinde CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısını yapacağını duyurdu.

Öymen'in bu paylaşımının ardından Altaylı'nın tarif ettiği adayın Örsan Öymen olduğu konuşuluyor.

ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?

Örsan Öymen 20 Ağustos 1965 yılında doğdu. Profesör Dr. Örsan Öymen, Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesidir. Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, Yüksel Lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe ve Doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yapmıştır.

CHP üyesi ve CHP eski Parti Meclisi Üyesi olan Örsan Öymen, Hıfzırrahman Raşit Öymen'in oğlu, gazeteci ve CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen'in kardeşi, diplomat Onur Öymen'in amcasının oğlu gazeteci Mustafa Örsan Öymen’in oğludur.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin