CHP'de art arda istifalar! CHP Gençlik Kolları'ndan üç isim istifa etti. Değişim çağrısı yaptılar

CHP'den art arda istifalar yaşandı. CHP Gençlik Kolları MYK üyesi Ozan Işık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Işık'ın parti içindeki değişimcilerden yana olduğu biliniyordu. Işık'ın istifasının ardından CHP Gençlik Kolları'nda Başdanışman olarak görev yapan Emre Tiftikçi de istifasını açıkladı. Gün içindeki üçüncü istifa ise CHP Gençlik Kolları Yurt Dışı İlişkileri Komisyonu Başkanı Barış Ertürk'ten geldi.

CHP'de art arda istifalar!  CHP Gençlik Kolları'ndan üç isim istifa etti. Değişim çağrısı yaptılar

Seçimlerden sonra CHP'de devam eden kargaşalık son bulmuyor. Genel merkezciler ile değişimciler arasındaki tartışma devam ediyor.

Bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na adeta ateş püskürerek CHP'den istifa eden Aydın Efeler Merkez İlçe Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın ardından CHP Gençlik Kolları MYK üyesi Ozan Işık da görevinden istifa etti.

 

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Parti içindeki değişim hareketini destekleyen ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yakın ilişkisi olan Ozan Işık yakın zamanda CHP Gençlik Kolları'ndaki Genel Sekreterlik görevinden alınmış ve bunun sosyal medyadan öğrenmişti.

DEĞİŞİM ÇAĞRISIYLA İSTİFA ETTİ

MYK üyeliğini de kendi bırakan Ozan Işık açıklamayı sosyal medyasından yaptı. Işık şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyuna ve büyük ailemize… Gençlik Kolları’na veda ediyorum. Benim için okul, benim için yuva, benim için aydınlık güzel günlere inancımın ışığı olan Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları MYK üyeliğinden istifa ediyorum.

Daha büyük mücadeleye var gücümle girmek, partimi geleceğe taşımak ve ülkemizi içinde bulunduğu derin krizlerden çıkarmak için çalışmaya devam edeceğim. Resmi hesaplardan öğrendiğim görev değişikliğinin bana elbette insani, vicdani ve partili olarak üzüntü verdiğini saklayamam.

Yıllarca omuz omuza verilen onca mücadeleden sonra siyasette nezaket ve kişisel itibarın korunmasını beklemek hakkımdır diye düşünüyorum. Olsun… Bunu da aşarız.

Ben kendimi değişimin bir neferi görmekten, emek vermekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Tarihin en önemli seçimini kaybetmişken yeniden umudu aşılayan yeniden ayağa kalkmamıza vesile olan şey değişim çağrısının kendisiydi.

Anadolu’yu adım adım dolaşmaya, değişim için partinin her kademesinden görüş almaya ve her düzeyde değişimi savunmaya devam edeceğim. Çünkü değişim gençlerin nefes almasıdır. Çünkü değişim iyi eğitim, nitelikli barınma ve yaşama hakkıdır.

Çünkü değişim dünyayla rekabet etmek, üretmek ve birlikte zenginleşmektir. Çünkü değişim gençlerin siyasete küsmediği, siyaseti sırtladığı zamanın ruhudur.

Bir an bile olsa umutsuzluğa yer yok. Bizi bekliyor aydınlık yarınlar. Bizi bekliyor zorda ve darda olan insanlarımız. Bizi bekliyor Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün onurlu vatan hedefi… Durmayacağız. Yorulmayacağız. Bıkmayacağız.

Gençosman Killik ve kurul arkadaşlarıma yollarında başarılar dilerim. Baştan aşağı yenilenme ve değişim için tek tek görüşme zamanı. CHP değişecek Türkiye değişecek!

OZAN IŞIK KİMDİR?

1992 yılında Bakırköy'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Esenler'de, lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladı. Aynı üniversitede Toplumsal Projeler Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans bölümünde öğrenim gördü.

2012 yılında Esenler Gençlik Kolu Başkanlığı, 2015 yılında İstanbul Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 7 Kasım 21' tarihinde gerçekleşen 16. Gençlik Kolları Kurultayı'nda Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi.

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞDANIŞMANI İSTİFA ETTİ

Ozan Işık'ın ardından bir istifa haberi daha geldi. CHP Gençlik Kolları'nda Başdanışman olarak görev yapan Emre Tiftikçi istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kamuoyuna ve genç yol arkadaşlarımıza... Gençlik örgütleri her siyasi partinin en ilerici organları olmalıdır. Çünkü gençlik doğası gereği ilericidir. "Değişim" diyeni kenara itmek CHP Gençlik Kolları'nın ideolojisiyle de kültürüyle de tarihiyle de bağdaşmaz" ifadelerini kullandı. 

BİR İSTİFA DAHA

Günün üçüncü istifası CHP Gençlik Kolları Yurt Dışı İlişkileri Komisyonu Başkanı Barış Ertürk'ten geldi. Ertürk istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde yaşananlar gösteriyor ki yol tıkandı. Mevcut yönetim durumun vehametini kavramış gözükmüyor. Yeni bir yolu bir an önce açmazsak bugünü değil geleceği de kaybedeceğiz. Bu gerekçeyle CHP Gençlik Kolları Yurt Dışı İlişkileri Komisyonu Başkanlığından istifa ediyorum.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin