Fatih Altaylı, Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi sitesinde FETÖ reklamı yapıldığını iddia etmişti! GİB'den Altaylı'ya yanıt geldi

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Göç İdaresi Başkanlığı'nın "Live in Türkiye" sitesinde, yabancılara konut bulmak için önerilen kaynaklardan birinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Zaman gazetesinin olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Altaylı, Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi sitesinde FETÖ reklamı yapıldığını iddia etmişti! GİB'den Altaylı'ya yanıt geldi

"Bu ülkede gerçekten FETÖ ile mücadele ediliyor mu, yoksa bizi mi kandırıyorlar mı?" diyen Altaylı, şunları kaydetti:

"Bunu sormamın kırk farklı sebebi var ve şimdi yazacaklarım da bunlardan bir tanesi. Biliyorsunuz, Türkiye’ye kaçak veya yasal yollardan gelen yabancıların ve sığınmacıların sorunlarını çözmek, bunların ülkeye intibakını sağlamak için kurulmuş bir yapı var. Bunun adı Göç İdaresi Başkanlığı. Bildiğimiz kadarı ile bu zor görevin altından da olabildiğince iyi kalkıyorlar en azından çabalıyorlar.

Göç İdaresi Başkanlığı’nın bir de “Live in Türkiye” diye bir sitesi varmış. Halk TV’de bu sitenin tanıtımını  yapan bir haber görünce girip kendim bakayım dedim. Ve girip okuyunca  gözlerime inanamadım.

Devletin resmi kurumunun, Türkiye’de yaşama rehberi sunan sitesinde Türkiye’de konut bulmak için üç kaynak öneriliyor. Bunlar Hürriyet, Zaman ve Milliyet gazeteleri. Şaka yapmıyorum. Göç İdaresi’nin yabancılara yönelik Türkiye hakkında bilgi ve Türkiye’de yaşama kılavuzu veren bölümünde önerilen gazete 'Zaman.'"

SİTEYE ERİŞİLEMİYOR

Altaylı'nın yazısı sonrası http://www.liveinturkey.gov.tr/ sitesi erişime kapatıldı. 

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI'NDAN ALTAYLI'YA YANIT

Fatih Altaylı'nın yazısında yer alan iddialar üzerine, Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Sayın Fatih Altaylı'nın “Resmi Sitede FETÖ Reklamı” adlı köşe yazısındaki iddialarına ilişkin Basın Açıklaması

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Sayın Fatih Altaylı’nın 29 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan “Resmi Sitede FETÖ Reklamı” başlıklı yazısında; Göç İdaresi Başkanlığına ait Live in Türkiye sitesinde Türkiye’de konut bulmak için üç sitenin önerildiği ve bu siteler içerisinde FETÖ terör örgütüne aidiyeti nedeniyle kapatılan Zaman Gazetesinin isminin geçtiği iddiasında bulunmuştur. Haberde bahsedilen içerikler kesinlikle Göç İdaresi Başkanlığımıza ait  Live in Türkiye sitesinde yer almamakta olup, kurumumuza ait sitede FETÖ terör örgütünün reklamı yapıldığı iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır.

Live in Türkiye sitesi, Başkanlığımızca Türkiye’de yaşayan veya yaşamayı düşünen tüm yabancıları, Türkiye’de yaşama dair pek çok konuda bilgilendirmek üzere hazırlanmış bir sitedir. 21 Ocak 2022 tarihinde hizmete açılan siteye www.liveinturkiye.com adı ile erişim sağlanmaktadır. Dolayısıyla hâlihazırda erişime açık olan sitenin www.liveinturkey.gov.tr olduğu ve Sayın Fatih Altaylı’nın iddiaları üzerine sitenin kapatıldığı şeklindeki ifadeler tamamen gerçek dışıdır.

Sayın Fatih Altaylı’nın yazısında yer alan ifadelerin Google arama motoruna Live in Turkey yazıldığında listelenen sonuçlar arasında olduğu ve aşağıda görseli sunulan www.internations.org adlı sitenin Living in Turkey başlıklı bölümünde yer aldığı görülmektedir. Bahse konu site ve içerik ile kurumumuza ait olan Live in Türkiye’ nin hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır.

Kurumumuza ait olan barınma ile ilgili bilgilerin yer aldığı sitemizin ilgili bölümü aşağıda belirtilen şekilde olup, hiçbir gazete ve kişiye atıf yapılmamaktadır.

Yukarıdaki açıklamamızdan da anlaşılacağı üzere söz konusu yazıda geçen ifadeler bühtan olup, Başkanlığımıza yönelik bu iftiranın acilen düzeltilmesini bekliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin