Facebook ve Twitter'a vergi geliyor!

Taraf Gazetesi yazarı yazdı, maliye harekete geçti. Sosyal medyaya vergi geliyor!

Google Haberlere Abone ol
Facebook ve Twitter'a vergi geliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, twitter, facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinin reklam gelirlerinin 1 milyon doları geçtiğini ancak bu gelirin yüzde 70 civarının vergisiz şekilde yurt dışına çıktığını açıkladı.



Vatan Gazetesi'nin haberine göre; çalışmalarını neticelendirmek üzere olduklarını belirten bakan Mehmet Şimşek konuyla ilgili şunları söyledi: “Söz konusu reklam gelirleri bir ticari kazanç sayıldığı için, çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları sayesinde bunları bugüne kadar Türkiye’de vergilendiremiyorduk. Ancak bize göre söz konusu kazanç ticari değil, hizmet geliri kapsamında değerlendirilmeli. Çünkü burada bir mal ticareti yok. Şu an üzerinde durduğumuz konu da bu. Online reklam gelirlerini hizmet geliri kapsamına alacağız ve vergilendirilmesini sağlayacağız. Yaptığımız çalışmayı neticelendirmek üzereyiz. Bundan sonra Türkiye’den kazanan vergisini de Türkiye’ye ödeyecek”



Taraf Gazetesi köşe yazarı Hıdır Geviş ise bu konuyla ilgili olark geçen hafta kaleme aldığı yazısında,Google, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya araçlarıyla ilgili önemli iddialardan bulunmuştu. Geviş, bu kurumların milyonlarca dolar kazandığını ancak bu kazancın vergilendirilmediğini vurgulamıştı. Hükümeti ve medya kuruluşlarını bu konuda ortak önlem almaya çağıran Hıdır Geviş, 'Aksi taktirde bu çokuluslu şirketler yüzünden milli medya kalmayacak' demiş ve şöyle yazmıştı: Google, Facebook, Twitter  gazetelerin de televizyonların da internet sitelerinin de en ciddi düşmanı... Bu üçü de yabancı bir şirket ama Türkiye’de varlar ve Türkçe yayın yapıyorlar... Bu üç büyük güç, içinde haber, bilgi, eğlence, video, yazılı ve görüntülü chatleşme imkânı, oyun, serbest iletişim, özgür ifade, interaktivite, yani her şeyi barındırıyor. Bu üç büyük güç hem tv’lerin ve gazetelerin ürettiklerini hem de sıradan insanların ürettikleri materyalleri kullanıyor. Yani Google, Facebook ve Twitter çetesi, Türkiye medyasını içerik anlamında sömürüyor'



 Haberin tamamını okumak için tıklayın



Hıdır Geviş'in yazısını okumak için tıklayın




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin