EYT'de son dakika gelişmesi... EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak'tan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e mektup gitti, beklentiler sıralandı: Randevu talep ediyoruz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak'tan bir son dakika haberi geldi. Hükümetin EYT ile ilgili çalışma yaptığı konusunda basında yapılan haberleri hatırlatan Gönül Boran Özüpak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e bir mektup yazarak yapılan EYT çalışmasında masada olmaları gerektiğini belirtti, beklentilerini açıkladı. İşte Bakan Bilgin'e giden o mektup.

Google Haberlere Abone ol
EYT'de son dakika gelişmesi... EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak'tan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e mektup gitti, beklentiler sıralandı: Randevu talep ediyoruz

EYT ile ilgili son dönemde kamuoyuna yansıyan haberlere göre kabinenin bu yönde bir çalışması bulunuyor.

Bununla ilgili son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelmişti.

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin, muhalefetin asgari ücretten vergi alınmaması yönündeki talebini değerlendirdi.

Bilgin asgari ücrete vergi konusunda, "Bu konuda bir çalışmamız var. Alternatif vergi modellerini inceliyoruz. Bazıları için yasal düzenleme, bazıları için Cumhurbaşkanı kararı yeterli" diye konuştu.

 

Asgari ücretle ilgili bir hedeflerinin olduğunu söyleyen Bilgin, daha önce bahsettiği anket çalışmasının aralık ayından önce ellerinde olacağını, anket sonucunda kamuoyunun beklentisinin açıklanacağını ifade etti.

EYT AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamalarda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna da değindi. Bilgin, bakanlık bünyesinde kapsam ve maliyet çalışması yapıldığını bildirdi. Çalışma bitince bakanlıklar, kurumlar ve sendikalarla sonuçların paylaşılacağını belirten Bilgin karar aşamasında da kamuoyunun dikkatine sunulacağını söyledi.

EYT Federasyonu başkanından açıklama

İşte Emeklikte Yaşa Takılanlar ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Hükümetin EYT ile ilgili çalışma yaptığı konusunda basında yapılan haberleri hatırlatan Gönül Boran Özüpak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e bir mektup yazarak yapılan EYT çalışmasında masada olmaları gerektiğini belirtti. 

EYT'de son dakika gelişmesi... EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak'tan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e mektup gitti, beklentiler sıralandı: Randevu talep ediyoruz - Resim : 2

Gönül Boran Özüpak, sosyal medyadan şu paylaşıım yaptı: Hükümetin yaptığı"EYT Çalışmasında"basına yansıdığı kadar bildiğimiz, varsa da böyle bir çalışmada @EytFederasyonu olarak masada olmamızın gerekliliğini ifade ederek;dilekçemiz ile sayın bakan @vedatbilgn 'den yazılı olarak randevu talebinde bulundum.

EYT'de son dakika gelişmesi... EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak'tan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e mektup gitti, beklentiler sıralandı: Randevu talep ediyoruz - Resim : 3

 

 

ÇALIŞMA YAPILIYOR

Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı, hazırlığı yapılan yeni çalışmada.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek çalışma, 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan vatandaşları kapsayacak. Çalışmalar sırasında yurt dışındaki uygulamalar da masaya yatırılacak. Almanya ve Finlandiya formülleri ele alınacak.

Almanya formülü

Almanya'da daha önce uygulanan formüle göre, sigortalıya bir teklif sunuluyor. Çalışanın emekliliğine kaç yıl kalmışsa o kadar yıl için belli oranda kesinti yapılıyor.

Burada kesinti oranı yıllık yüzde 2 oluyor. Yani emekliliğine 4 yıl kalmış birisinden yüzde 8 kesinti yapılıyor. Böylece daha az maaşla yaş beklenmeden emekli olunabiliyor.

Finlandiya sistemi

Finlandiya sisteminde de Almanya formülünde olduğu gibi belli oranda kesinti uygulanıyor. Sigortalı kesintiyle erken emekli oluyor. Ancak yasanın söylediği yaşa gelip emeklilik şartları oluşunca kesinti ortadan kalkıyor.

Çalışma Bakanlığı, bu örnekleri de inceleyip hazırladığı formülleri Cumhurbaşkanı'na sunacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin