EYT'de flaş gelişme! Milyonlarca kişinin beklediği EYT için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay tarih verdi! Açıklamayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından milyonların dört gözle beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için de sevindirici haber geldi. 2023 yılına kalacağı söylentilerine son noktayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay koydu. Oktay, "Söz verdiğimiz gibi" açıklamasında bulundu. Oktay "Sayın Cumhurbaşkanımız da sizlerle paylaşıyor olacak" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
EYT'de flaş gelişme! Milyonlarca kişinin beklediği EYT için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay tarih verdi! Açıklamayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Milyonlarca insanın dört gözle beklediği haber Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasal düzenlemenin 2022 yılı sona ermeden tamamlanıp tamamlanmayacağı tartışmalarına son noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vatandaş Buluşması” programında konuştu.   

Oktay "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sorunu da söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz" açıklamasında bulundu.

'CUMHURBAŞKANIMIZ SİZLERLE PAYLAŞACAK' 

Oktay, çalışanların işini, aşını korudukları gibi enflasyon karşısında da alım gücünü koruduklarını vurgulayarak, "İşte daha dün Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladılar; asgari ücrete 6 ay önce yaptığımız artıştan sonra dün yüzde 55 gibi rekor bir artış daha yaptık. Artış oranı 2022 yılı Ocak ayına göre yüzde 100 oldu. EYT ile ilgili sorunu da yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımız da sizlerle paylaşıyor olacak. Milletimiz hangi dertle dertleniyorsa, onları çözmek için mücadele ediyoruz" dedi.

'GEREKLİ KAYNAKLARI AYIRDIK'

Toplumun her kesimini destekleyecek plan ve programları belirlediklerini bildiren Oktay, "Geçtiğimiz hafta TBMM’de görüşmelerini tamamladığımız 2023 bütçemizde bunların hepsini belirledik, gerekli kaynakları ayırdık. Önümüzdeki yıl hayvancılıkta reel kesim destekleri için 145,4 milyar lira, ödeme gücü olmayan vatandaşlarımızın sağlık primi giderlerini karşılamak amacıyla 52,6 milyar lira, 65 yaş üstü yaşlılarımız, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımız ve yakınlarına bağlanan aylıklar kapsamında 31,3 milyar lira, engelli vatandaşlarımızın evde bakımına destek amacıyla 28,2 milyar lira, sosyal konut finansmanının desteklenmesi amacıyla 10 milyar lira, aile destek programı için 7,5 milyar lira kaynak ayırdık. Yine tarımsal üretim yapan tüm kesimlerle, 'küçük' 'büyük' ölçekli ayırmadan tüm çiftçilerimizle omuz omuzayız; biriz beraberiz. Tarımsal destek programları için 54 milyar lira, tarım sektörü yatırım ödenekleri için 40,4 milyar lira kaynak ayırmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

26 Ocak Pazartesi günü başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verilecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AYT'nin hangi gün görüşüleceği ise henüz netlik kazanmadı.  

ERDOĞAN: 2023'TEN ÖNCE MASADAN KALDIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Reep Tayyip Erdoğan EYT ile ilgili yaptığı son açıklamada, "2023’e bu konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız" demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, "Uzun uğraşılarla çözüm aşamasına gelmiştir. Mali boyutu dışında teknik boyutları vardır. Onları da halletmek üzereyiz" ifadelerini kullanmıştı.

PRİM GÜN SAYISINA TAKILMAYIN!

Öte yandan 2023 yılı asgari ücret zammının da belli olması ile sosyal güvenlik uzmanları EYT mağdurlarını ciddi bir şekilde uyardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücret 8 bin 506 lira olarak açıklandı. Bu açıklanan rakam temmuz ayında revize edilen asgari ücrette yaklaşık yüzde 55 artış anlamına geliyor.

Bu artış en çok Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurlarını vuracak. EYT'liler düzenleme öncesi eksik prim günü nasıl hesaplanır diye sorarken eksik prim günü ödemelerini de kontrol ediyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 55'e yakın zam, eksik prim gün sayısı günlük ücretini de direkt olarak etkiliyor.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin