EYT'de emeklilik başvurusu e-Devlet'te... İşte e-Devlet'ten emeklilik başvurusu yapmanın yolu

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ile ilgili düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. EYT'liler yaş şartının olup olmayacağını merakla bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş sınırı olmayacağını ve 2 milyon 250 bin kişinin emekli olabileceğini açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından emeklilik başvurusu için E-Devlet'e girişler arttı. İşte e-Devlet'ten emeklilik başvurusu yapmanın yolu...

Google Haberlere Abone ol
EYT'de emeklilik başvurusu e-Devlet'te... İşte e-Devlet'ten emeklilik başvurusu yapmanın yolu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine "yaş sınırı olmayacak ve 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek." dedi.

E-DEVLET KİLİTLENDİ

Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında ise emekliliğe hak kazananlar e-devlet’i kilitledi. Vatandaşlar ‘E-Devlet’ten başvuru yapılıyor mu?’ sorusunun cevabını aradı.

Açıklamanın ardından EYT'den emeklilik hakkı kazananlar, başvuruyu nasıl yapacakları konusunda araştırmalara başladı. SGK'ya gitmeden, e-Devlet üzerinden işlemleri yapmak mümkün. e-Devlet üzerinden emeklilik başvuruları nasıl yapılır?

Başvuru için gerkenler adım adım şöyle:

-e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık’, ‘emekli’, ‘gelir’ kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklanacak.(İlgili ekrana buradan ulaşabilirsiniz)

-Sonra gelen ekranda ‘yeni başvuru’ sekmesi tıklanacak.

-Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı’ seçilecek.

-SSK kapsamında aylık talep edecekler ‘4A SSK’, Bağkur kapsamında ise ‘4B Bağkur’ seçilecek. Sonra altta yer alan ‘başvur’ butonu tıklanacak.

-TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik geliyor.

-Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak.

-Diğer iletişim bilgileri doldurulacak.

-‘Aylık alıyor mu?’ sorusunda da 'evet' ya da 'hayır' cevabı mutlaka işaretlenmeli.

-Sonraki 'ileri' butonuna basılacak ve 'başvur' butonuna basılarak bilgiler SGK’ye gönderilmiş olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin