EYT için çarpıcı değerlendirme: Seçim tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de EYT toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada yaş sınırının olmadığını ve prim gününü dolduranların emekli olabileceğini söyledi. Erdoğan açıklamasının ardından da siyasilerden peş peşe mesajlar geldi. Altılı Masa'nın bileşenlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan çarpıcı bir EYT değerlendirmesi geldi. Uysal erken seçim için tarih verdi.

Google Haberlere Abone ol
EYT için çarpıcı değerlendirme: Seçim tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemeyle ilgili toplantı yapıldı. Beştepe'deki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yaptı. Erdoğan, düzenlemede yaş sınırının olmadığını ve prim gününü dolduranların emekli olabileceğini söyledi.

Erdoğan'ın EYT açıklamasının ardından siyasilerden peş peşe değerlendirmeler geldi. Altılı Masa bileşeni Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da açıklama yaptı.

''EYT ile ilgili verilen karar, bir hakkın teslimidir. Emeklilikte yaşa takılıp bunca süredir sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza kararın hayırlı olmasını dilerim. İktidarın da hakkını teslim edelim; teşekkür ediyoruz. Darısı, AKP tarafından hukuksuzluk icat edilerek hakkı yenen herkese'' diye yazan Uysal, ''EYT’lilerin hakkını gündeme taşıyan sivil inisiyatiflere, ana muhalefetten başlayarak tüm muhalefet partilerine ve desteklerini esirgemeyen medya kuruluşları, basın mensupları ve hakkı hukuku dert edinen herkese teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ

Uysal paylaşımlarının devamında ise bu hamlenin seçimler için yapıldığını ifade ederek; erken seçim için tarih verdi. Uysal, 'Sn. Erdoğan’ın tüm adımları seçime ayarlı. 30 Nisan’da seçim yapmak için tüm ayarlama, lütuf, taktik hamleler! Nafile çabalar tabii ki'' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin