Evlenmek isteyen gençlere 2 yıllık maaş devletten! Nikaha otur, 24 maaşı kap

Babası vefat eden tüm yetim genç kızlara çeyiz yardımı yapılıyor. Türkiye yasalarına göre çalışma hayatı ile alakalı sigortalı kişilerin geride kalan eş, çocukların hayatını devam ettirebilmesi için onlara düzenli olarak gelir bağlanmaktadır, fakat kişiler evlendiği zaman bu maaş kesilerek toplu bir şekilde çeyiz maaşı alınmaktadır. İşte bununla ilgili açıklama geldi. Her ay babasından bin liralık yetim maaşı olan bir kız çocuğuna çeyiz yardımı olarak toplamda 24 bin TL ödenecek.

Google Haberlere Abone ol
Evlenmek isteyen gençlere 2 yıllık maaş devletten! Nikaha otur, 24 maaşı kap

Evlenen kişiler, devletin yapmış olduğu çeyiz maaşını araştırıyor. Babası vefat eden yetim kızlar evlendikleri zaman 24 maaş tutarında çeyiz yardımı alabilecekler. Bu tutar alınan maaş ile belirlenecek fakat öncesinde başvuru yapmak şart. İşte yeni evlenen kişiler için çeyiz yardımı şartları…

Babası vefat eden tüm yetim genç kızlara çeyiz yardımı yapılıyor. Türkiye yasalarına göre çalışma hayatı ile alakalı sigortalı kişilerin geride kalan eş, çocukların hayatını devam ettirebilmesi için onlara düzenli olarak gelir bağlanmaktadır. Bu yardımlara göre vefat eden sigortalı kişilerin eşi, erkek ya da kadın fark etmiyor çalışıyor olsun veya emekli olsunlar evlenmediği sürece emekli aylığı alabilirler. Bununla beraber ölen kişilerin çocukları yetim maaşı alabilmektedirler.

Evlenmek isteyen gençlere 2 yıllık maaş devletten! Nikaha otur, 24 maaşı kap

Çeyiz Parasından Kimler Yararlanacak?

Yetim aylığı alan bir kız çocuğunun parasının kesilmesi evlenmesi ile olmaktadır. Evlendikleri zaman babasından aldıkları maaşlar kesiliyor. Yasalar gereği kız çocukları evlendikleri zaman çeyiz yardımı alabilecekler. Yani bu kişiler daha önce yetim maaşı alıyorlarsa bundan sonra alacakları 2 senelik maaş yani 24 adet maaş karşılığında peşin olarak bir evlilik yardımı yapılacaktır.

Bu konuda kızların yaşı fark etmiyor bunun için evlendiği sırada maaşların ödeniyor olması yeterli bir şart olmaktadır. Ödemeler ise evlilik gerçekleştikten sonra yapılmaktadır bu sebeple nikah olmadan başvuru yapılamayacaktır.

Evlenmek isteyen gençlere 2 yıllık maaş devletten! Nikaha otur, 24 maaşı kap - Resim : 3

Ne Kadar Ödenecek?

Babası vefat eden tüm yetim genç kızlara çeyiz yardımı yapılıyor. Türkiye yasalarına göre çalışma hayatı ile alakalı sigortalı kişilerin geride kalan eş, çocukların hayatını devam ettirebilmesi için onlara düzenli olarak gelir bağlanmaktadır fakat kişiler evlendiği zaman bu maaş kesilerek toplu bir şekilde çeyiz maaşı alınmaktadır.

Eğer her ay babasından 1000 TL’lik yetim maaşı olan bir kız çocuğuna çeyiz yardımı olarak toplamda 24 bin TL ödenecek. Yani bu yardım 24 maaşın toplamından oluşmaktadır. Eğer ek ödemeler varsa 24 bin TL hariç olarak tutulmaktadır. Kişiler rahatlıkla başvuru yaparak evliliklerini kanıtlayan bir belge ile beraber başvuru yapmaları yeterli olacaktır. Sonrasında bu maaş belli bir süre sonra hesaplara yatacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin