Ev almayı düşünenler için büyük fırsat açıklandı. Orta gelir grubu için konut müjdesi detayları ortaya çıktı. Faiz oranı ne, kaç yıl vadeli olacak? İşte örnek ödeme tablosu

Orta gelir grubu için hazırlanan konut projesinin detayları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklandı. Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası detayları nedir? Projede kredi faizleri ne kadar olacak, kredinin vadesi ne kadar, kimler Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'ndan yararlanacak. İşte Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası ile ilgili bütün detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Ev almayı düşünenler için büyük fırsat açıklandı. Orta gelir grubu için konut müjdesi detayları ortaya çıktı. Faiz oranı ne, kaç yıl vadeli olacak? İşte örnek ödeme tablosu

Orta gelir grubu için hazırlanan konut projesinin detayları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklandı.

Kampanyanın duyurulmasının ardından herkes Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası araması yapmaya başladı. Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası kredisi nasıl alınır? Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası kredi faizleri kaç? Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası vadesi ne kadar gibi sorular en çok arananlara girdi.

Kredi limitleri iki bakan tarafından açıklanan bilgilere göre 3 farklı bölge olarak açıklanacak. Peki Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası dahilindeki 3 bölgede hangi iller var? Hangi bölgede yer alan ne kadar kredi çekebilecek?

 

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

- Başvuru sahibinin üzerine konut olmaması
- 1. derecede yakınların üzerine konut olmaması
- Belirlenecek gelir grubunun üzerindekiler başvuramayacak
- Alınacak konut 4-5 yıl boyunca satılamayacak
- Kredi geri ödemesinde 1-2 yıl geri ödemesiz dönem planlanıyor
- Kredi faizleri yüzde 0,69 ila 0,99 arasında değişkenlik gösterecek. Bu faiz oranları başvuru sahibinin gelirine göre belirlenecek
- 15 yıl vade ile ödeme yapılacak

KAMPANYA İLE HANGİ KONUTLAR ALINABİLECEK?  

- Kampanya kapsamında 3 farklı aşamadaki konutlar için kredi kullanılabilecek. o Birincisi, tamamlanmış konutlar. İkincisi, belirli bir oranda tamamlanmış ve bankaların kredi verme kriterlerine uygun konutlar. Üçüncüsü ise yapımına başlanacak olan konutlar.

- İlk iki durumda, konuta ve başvuru sahibine dair şartların ilgili banka tarafından kredilendirme için uygun olarak değerlendirilmesi halinde, Program kapsamında finansman imkânı ve Bakanlığımız katkısı sağlanacak.

- Yeni başlayacak projeleri kapsayan üçüncü durumda ise konutun bir parçası olduğu konut projesinin bankalarımız tarafından kredilendirme için uygun olarak değerlendirmesi ana kıstas olacak.
- Bu durumda projenin bu program kapsamına alınması için bankanın müteahhitle proje bazında Garantörlük Anlaşması imzalaması gerekecektir. Bu sayede, inşaatın temeli atılmadan konut kredisi kullanma imkânı oluşacaktır.

Ev almayı düşünenler için büyük fırsat açıklandı. Orta gelir grubu için konut müjdesi detayları ortaya çıktı. Faiz oranı ne, kaç yıl vadeli olacak? İşte örnek ödeme tablosu - Resim : 2

HER BÖLGENİN KREDİ LİMİTİ FARKLI

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası dahilinde bankalar bölgelere göre kredi limiti verecek. 1. bölge için en fazla 5 milyon lira, 2. bölge için en fazla 3 milyon lira ve 3. bölge için en fazla 2 milyon lira kredi kullandırılacak. Peki hangi bölgede hangi iller var? 

Vatandaşlar bu açıklamaların ardından en çok 5 milyon TL'ye ev satılacak 1. bölge ve diğer bölgelerin ne anlama geldiğini, hangi illeri kapsadığını aramaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati tarafından açıklanan 1. bölge İstanbul'dan oluşurken, 2. bölgedeki iller ise şöyle; Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla. Bu illerin dışında kalan bütün bölgeler ise 3. bölge kapsamına alındı.

Ev almayı düşünenler için büyük fırsat açıklandı. Orta gelir grubu için konut müjdesi detayları ortaya çıktı. Faiz oranı ne, kaç yıl vadeli olacak? İşte örnek ödeme tablosu - Resim : 3

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU NEDİR?

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası örnek ödeme tablosu ise şöyle oluştu. Kampanya dahilinde kullanılacak kredilerin faiz oranı 0.69 olarak açıklandı. Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası ne zaman başlıyor sorusunun da yanıtı verildi. 16 Ocak 2023'te başvuruları başlayacak kampanya kapsamında 1 milyon lira kredi çeken bir kişinin aylık ödemesi ne kadar olacak, toplamda kaç lira ödeyecek? 

AA muhabirinin yaptığı hesaplamaya göre, yüzde 0,69 oran ve 15 yıl vade için en fazla 4 milyon 500 bin liralık kredi çekilebilecek.

Bu koşullar altında vatandaşın aylık kredi ödemesi ortalama 43 bin 735 lira olacak. Söz konusu kredinin toplam geri ödemesi ise 7 milyon 872 bin liraya yakın olacak.

Aynı tutarın 10 yıl vade için çekilmesi durumunda ise aylık ödemeler ortalama 55 bin 265 lirayı, toplam geri ödemesi ise 6 milyon 632 bin lirayı bulacak.

Vatandaşların 3 milyon liralık bir ev kredisi çekmesi durumunda ortalama aylık ödemesi 15 yıl vade için 29 bin 160 lira, 10 yıl vade için 36 bin 845 lira düzeyinde gerçekleşebilecek.

Söz konusu kredi tutarının toplam geri ödemesi 15 yıllık kullanımda yaklaşık 5 milyon 250 bin liraya, 10 yıllık vadede ise 4 milyon 421 bin liraya yakın olabilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin