Ertuğrul Özkök'ten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Mehmet Cengiz tepkisi... Özkök, Kılıçdaroğlu'na 'Adalet Yürüyüşü'nü hatırlattı

Gazeteciler Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün iş insanı Mehmet Cengiz'le yaptığı röportajın yankıları hala sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tekrar Cengiz'i hedef almasına Özkök tv100'de yayınlanan Cengiz ile Ahtapot programında tepki gösterdi. Özkök, "Kemal bey adalet yürüyüşü yaptıysa adaletle ilgili kavramlara herkesten daha fazla saygı göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Özkök'ten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Mehmet Cengiz tepkisi... Özkök, Kılıçdaroğlu'na 'Adalet Yürüyüşü'nü hatırlattı

İş insanı Mehmet Cengiz'le gerçekleştirdiği röportaja gelen eleştirilere yanıt veren Ertuğrul Özkök, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cengiz'le ilgili kullandığı sözlere tepki gösterdi.

"Bu muhalefet gazetecileri gardırop muhalefetçisi"

İş insanı Mehmet Cengiz'le yaptığı röportaja yönelik eleştirilere Özkök "Gazeteciler ilgi çekici insanlarla konuşur. Biz kimle konuştuk Mehmet Cengiz’le… Herkesin çok ilgiyle konuştuğu bir insan bu. Bir gazeteci bununla konuşuyorsa gayet güzel bir şey. Benden önce Mehmet Cengiz’le odatv konuştu. O gün Soner Yalçın’ı aradım. Dedim ki ‘Soner seni tebrik ederim, çok merak ettiğim bir insanla konuşmuşsunuz. Gazeteciler bunu yapmalı’ dedim. Bu muhalefet gazetecileri gardırop muhalefetçisi. O mülakatta (Mehmet Cengiz) öyle bir şey var ki seçim sonrası işin o tarafı Türkiye’de çok güçlü bir şekilde gündeme gelecek. Bu da bizim yaptığımız röportajla ortaya çıktı. Birazcık gazetecilik merakı olan insanın kolaylıkla yakalayabileceği bir şey." diyerek yanıt verdi.

"Ben bu kavramların kullanılmasına üzülüyorum"

Muhalefetin iş insanı Cengiz'e yönelik kullandığı ifadeyi eleştiren Özkök "Ben ‘beşli çete denmesini doğru bulmuyorum, üzülüyorum bunlara’ dedim. Ben bu kavramların kullanılmasına üzülüyorum. Bazı kavramlar vardır, yalaka, omurgasız, dönek… Bu kavramlar senin kendine ait değer yargılarıdır. Bu ülkede bir takım gazeteciler her gün herkese yalaka, dönek derler. 30 yıldır bana her gün söylediler. Bugüne kadar kimseye dava açmadım. Benim görüşüme göre hakarette bir noktaya kadar ifade özgürlüğü çerçevesindedir. Kimseye bir şey söylemedim ama başka kavramlar var. Onlar hukukun alanındaki kavramlar. Onlar suç unsuru. Bana yalaka denmesi suç değil ama çete diyorsan vatan haini diyorsan onun hukukta yeri vardır. Türkiye’de herkes herkese vatan haini diyor. Bana bin defa vatan haini dediler. Aradan geçti 30 yıl. Nerede benim vatan hainliğim… Rüşvet alıyor, hırsız bunlar hukuki kavramlardır. Bu kavramlarla insanları değerlendirme hakkına sahip olan tek merci yargıdır. Polisin bile insana suçlu, sanık deme hakkı yoktur." dedi.

"Kemal bey adalet yürüyüşü yaptıysa adaletle ilgili kavramlara herkesten daha fazla saygı göstermelidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iş insnaı Cengiz'e yönelik sözlerini eleştiren Özkök "Kemal bey adalet için bir hukuk yürüyüşü yaptı. Kemal bey adalet yürüyüşü yaptıysa adaletle ilgili kavramlara herkesten daha fazla saygı göstermelidir. Benim itirazım bu. İhaleler eleştirilebilir. Elinde hukuki belgeler varsa git savcılığa ver. Bazı kavramları bu kadar kolayca kullanma hakkında sahip değiliz. Biz sadece eleştirebiliriz." diye konuştu.

İşte Özkök'ün o açıklamaları:

Kaynak: tv100

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin