Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik tedbirlerin sırrı ortaya çıktı. Ekonomist Remzi Özdemir, dövize endeksli mevduat çalışmasının kimin fikri olduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü açıkladığı ve dövizin bir anda tepe taklak olmasını sağladığı yeni ekonomik tedbirlerle ilgili çarpıcı bir değerlendirme geldi. Ekonomist Remzi Özdemir, dövize endeksli mevduat uygulamasıyla ilgili konuştu ve bu sistemle ilgili bilgi verdi. Özdemir, dövize endeksli mevduatın kimin fikri olduğunu açıkladı ve ne zaman gündeme geldiğiyle ilgili bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik tedbirlerin sırrı ortaya çıktı. Ekonomist Remzi Özdemir, dövize endeksli mevduat çalışmasının kimin fikri olduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü çok önemli açıklamar yapmış ve dolar ve euronun rekor artışına karşı yeni ekonomik tedbirleri açıklamıştı.

Erdoğan yeni sistemle ilgili şu bilgileri vermişti:

Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.

Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den Dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza Merkez Bankası aracılığı ile ileri vadeli kur rakamı verilecek. Kur farkı TL olarak ihracatçı firmamıza ödenecek.

 

Bireysel emeklilik desteği

Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini arttırmak için devlet katkısını yüzde 30'u çıkarıyoruz. Devlet iç borçlanma senetlerine buradaki stopajı yüzde 0'a indiriyoruz. Vergi yükünü azaltarak uluslararası rekabeti desteklemek amacıyla ihracat ve sanayi şirketleri için kurumlar vergisinde 1 puanlık indirim planlıyoruz.

Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik tedbirlerin sırrı ortaya çıktı. Ekonomist Remzi Özdemir, dövize endeksli mevduat çalışmasının kimin fikri olduğunu açıkladı - Resim : 2

Katma değer vergisini yeniden düzenliyoruz. Amacımız kayıt dışı ekonomiyi azaltmak, iş ve yatırım ortamını iyileştirmek, ihracatı özendirmek, firmalarımızın KDV iadesi yoluyla finansmana hızla erişimini sağlamaktır.

Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indiriyoruz. Yatırım ve fon kazançları kurumlar vergisinden istisna olmasına karşılık diğer fon kar payları istisna dışındaydı. Bu farklılığı ortadan kaldırıyoruz.

 

Remzi Özdemir'den Dövize Endeksli Mevduat açıklaması

Ekonomist Remzi Özdemir de Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomik önlemlerle ilgili bir değerlendirme yaptı. YouTube üzerinden Evren Devrim Zelyut ile ekran karşısına çıkan Özdemir, Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbirlerin nasıl alındığını ve kimin fikri olduğunu yazdı.

İşte Özdemir'in açıklamaları:

Kaynaklarımı aradım ve bir tanesi de bu program içinde yer alan bir kişi. Aslında bu bankacıların bir projesi. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu bankaları yetkilileriyle yaptığı toplantıda gündeme gelmişti. İlk olarak burada tartışma konusu olmuş. hazine ve Maliye Bakanı Nebati'ye görev verilmiş, bu konuda bir çalışma yapılsın diye. Aslında çok uzun bir çalışma değil, bir kaç günlük bir çalışma. 

Ben kayanğıma 'Bu örtülü faiz mi?' diye sordum.  O da hayır örtülü faiz değil dedi.  Bu Nas'a uydurulmuş bir faiz diyebiliriz dedi. Yani Nas'a yuydurulmuş bir hali....

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin